Една от надеждите на Нигер за медал на 400 метра

...
Една от надеждите на Нигер за медал на 400 метра
Коментари Харесай

Надежда за олимпийски медал на 400 метра няма да получи разрешение да бяга в Токио

Една от очакванията на Нигер за орден на 400 метра на Олимпийските игри в Токио това лято Аминату Сейни най-вероятно няма да бяга в коронната си дисциплинираност на Игрите в Япония. Въпреки че през предходната година имаше петото най-бързо време на 400 метра за 2019 година, 23-годишната Сейни няма да взе участие на една обиколка в Токио, защото е отказала да приема супресанти, с цел да намали равнищата на тестостерон в организма си.

През 2018 година Световната атлетика одобри ново предписание, съгласно което атлетките в дисциплините от 400 метра до 1 миля, нямат право да се състезават при дамите, в случай че имат хиперандрогенизъм или по-високи равнища на тестостерон, защото това им носи непочтено преимущество в тези дистанции. На тези състезателки беше препоръчано да се подложат на медикаментозно лекуване, с което да понижат равнищата на тестостерон в организма си.

Това предписание засегна двукратната олимпийска шампионка на 800 метра Кастер Семеня, която сега не се състезава, защото отхвърли да приема лекарства. Самата Сейни път евентуално ще бяга 200 метра в Токио.

“Чувствам се малко тъжна, тъй като в случай че тичам 400 метра, можех да печеля орден. Но на 200 метра има доста атлетки, които се развиват по-добре”, съобщи Сейни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР