Една от младите надежди на българския футбол – Стивън Борислалов

...
Една от младите надежди на българския футбол – Стивън Борислалов
Коментари Харесай

Младият Стиви се нуждае от Вашата помощ в битката с рака на костите

Една от младите очаквания на българския футбол – Стивън Борислалов чества своя 14-и рожден ден, само че не стадиона, а в болница в Германия. Младото момче се бори с необичаен тип рак на костите.

За лекуването му са нужни 580 хиляди евро, а в негова поддръжка се сплотиха даже школите на безконечните противници – Левски и ЦСКА.

Рожден ден без торта и свещички, само че с правилни другари надалеч от него, само че покрай сърцето му. Много деца от школите на двата софийски гранда пожелаха бързо излекуване на дребния Стиви. Бившият капитан на българския народен тим Димитър Бербатов също се включи в пожеланията.

„ Не се усещам доста добре след химиотерапията “, съобщи самият Стиви пред NOVA .

Предстои му дълго и мъчно лекуване, предвиждат експертите.

„ Предстоят му химиотерапии и се разисква дали може да бъде към този момент направена интервенция, има ли друга терапия “, сподели майката на Стивън – Елизабета.

С помощ от донори фамилията събра 200 хиляди евро и съумя да стигне до болница в Германия. Преди дни обаче схваща, че общата сума, която е нужна за лекуването, е над 580 хиляди евро. Така с наличните пари в сметката, не им доближават още 210 хиляди евро. Междувременно фамилията получава възбрана от болничното заведение да разгласява документите и това ги изправя пред нов проблем – част от донорите се усъмняват.

„ Да ти обвинят в това, че ти злоупотребяваш, когато в действителност ти се бориш детето да оживее и да оздравее. Наистина това е…нямаш благосклонност. Никой родител не заслужава да изпита това нещо, което изпитваме ние “, сподели още Елизабета.

Документът със сумата беше изпратен до NOVA , само че с експлицитната молба на родителите да не се разгласява, защото болничното заведение може да ги осъди.

Семейството не стопира да има вяра, че положителните хора са повече, защото с тяхна помощ Стиви към този момент е почнал лекуването си. Той, от своя страна, е сигурен, че идващият му рожден ще бъде тъкмо подобен, какъвто си го показва.

„ Аз се надявам да се изцелявам по-бързо и идващите рождени дни да си ги чествам дружно с другари и фамилията у дома! “, приключи Стиви.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР