Една от мерките срещу замърсяването на въздуха в София от

...
Една от мерките срещу замърсяването на въздуха в София от
Коментари Харесай

Фандъкова се заема и с боклуците около кофите

Една от ограниченията против замърсяването на въздуха в София от изгарянето на боклуци е прекъсването на изхвърлянето им до кофите за отпадък, сподели през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя беше посетител на конгрес за качеството на въздуха.

Фандъкова добави, че в София има 60 депа за изхвърляне на гуми, само че все пак такива могат да се намерят и до контейнерите за боклук.

Според съществуващите правила едрогабаритните боклуци, изнесени до кофите, се събират от Столичния инспекторат по график, разгласен на уеб страницата му. Не всички жители, които изхвърлят спарите си мебели или дограма обаче го съблюдават, и по този начин боклуците се прибират от хора, които се отопляват с тях. Вчера инспекция на общината и полицията в така наречен виетнамски общежития е открила горене на разглобени остарели дивани и дограми, формирани са 8 акта.

Кметът заключи, че една мярка няма по какъв начин да реши казуса, само че за момента огромни очаквания се разпореждат на монтирането на филтри на семействата, топлещи се на дърва и въглища. Липсата на интерес все още тя изясни с незадоволителната информация. До момента са определени 150 семейства. Предстои да се обезпечат за още 5000. Фандъкова изясни, че хората се убеждават от врата на врата.

Фандъкова е удовлетворена от внасянето на ремонти в закона, които ще декриминализират горенето на боклуци. Очаквания са, че това ще спре горенето на боклуци навън.

В отговор на въпрос, кметът на София сподели, че досега няма условия за стартирането на зелен билет. Решението от през вчерашния ден да се направи гратис паркирането в буферните паркинги не е дало предстоящият резултат. Наистина, те са се запълнили с 20% повече от нормално, само че цялостният им потенциал по този начин и не е доближат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР