Една от любимите журналистки на Путин – Светлана Бабаева загина

...
Една от любимите журналистки на Путин – Светлана Бабаева загина
Коментари Харесай

Руска журналистка загина на полигон в Крим, докато тренира спортна стрелба

Една от обичаните журналистки на Путин – Светлана Бабаева почина на стрелбище в Крим. Тя провеждала подготовка по пукотевица, когато била улучена от подведен патрон. Не е ясно от кое място е пристигнал този патрон. Започнало е следствие.

Ръководителката на Симферополския отдел на съветската държавна телевизия RT (Russia Today) се намирала в Крим от няколко дни. Тя е командирована там с цел да провежда работата на екипа по отразяване на новата обстановка след извършените референдуми в новите три региона, провългласени от Кремъл за съветска територия.

Бабаева е една от най-известните журналистки международници.

Не е ясно, за какво е била на този полигон и за какво са я обучавали откакто тя преди време е минала специфична подготовка по системата " Вълк " в Москва. Там е била тренирана в пукотевица с разнообразни оръжия, ръкопашен пердах и прочие

Според формалната информация Бабаева е починала инцидентно. Едни източници настояват, че става дума за инцидентен патрон, други приказват за рикошет.

Светлана Бабаева е работила за известни съветски издания.

От 2004 до 2006 година тя е оглявавала представителството на " РИА Новости " във Великобритании. От 2008 до 2012 е управлявала кореспондентското бюро на " РИА Новости " в Съединени американски щати. В интервала 2012-2013 година е била зам.-шеф на " Московские новости ".

Била е също основен редактор на уеб страницата " Газета.Ru ". Заемала е значима позиция в пропагандния екип на самия президент Путин.

Бабаева е бранител на решението да се стартира война против Украйна, вярвайки, че Русия има право да претендира за територии, които са й принадлежали в миналото, написа Фрогнюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР