Една от легендите на тениса на корт - Роджър Федерер,

...
Една от легендите на тениса на корт - Роджър Федерер,
Коментари Харесай

Федерер с нов рекорд

Една от легендите на тениса на корт - Роджър Федерер, реализира нов грамаден триумф в богата си кариера. Федерер завоюва за 10-ти път шампионата в родния си град Базел и по този начин към този момент има две съревнования, в които има двуцифрено число трофеи - в Базел и в немския град Хале, където надпреварата се организира на трева. Общо в кариерата си Федерер има към този момент 104 трофеи на равнище ATP и му трябват единствено още 5, с цел да изравни " безконечния " връх на Джими Конърс.
В днешния ден конспирация на финала нямаше - швейцарецът размаза с 6:2, 6:2 младия Алекс Де Минор, прочут и в България, защото той игра с Григор Димитров на тазгодишния US Open и нашето момче го победи с 3:0 сета тъкмо преди да в профил на четвъртфинал в петсетов мач точно Федерер.
Единствената по-голяма компликация за Федерер беше първият му сервис гейм, в който позволи от 40:0 в негова изгода да се стигне до тъждество след два следващи пропуща от форхенд, като на швейцареца му трябваха общо 6 благоприятни условия, с цел да вземе гейма. Той обаче по този начин и не позволи Де Минор до точка за пробив, а оттук-насетне не му даде да помирише даже повече от 2 точки, когато швейцарецът държеше сервиса.

Rip it, Rog
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР