Eдна от легендите на пловдивската бохема, музиканът Стефан Костов-Тето е

...
Eдна от легендите на пловдивската бохема, музиканът Стефан Костов-Тето е
Коментари Харесай

Отиде си легенда на пловдивската бохема

Eдна от легендите на пловдивската бохема, музиканът Стефан Костов-Тето е умрял през днешния ден, оповестиха негови близки, представени от "Трафик ".

Той си отиде на 72 години, покосен от подлата болест. Стефан Костов е роден през 1948 година в Кючук Париж. Завършва гимназия „ Васил Коларов”. Бил доста добър баскетболист. Играел в Спартак Пловдив.


Стефан Костов - Тето (в средата)

Тето е измежду любимците на пловдивската юноша от края на 60-те и 70-те години, доста добър управител, той е и индивидът с максимален стаж в именитото пловдивско шоу. В продължение на 10 години е главен артист там и към него се въртят всички обединения.

Той дърпа публиката и прави връзка с най-големите музиканти по това време. Откривател на доста от огромните ни музиканти. Затова всички в Пловдив го назовават Бате Тето от вариетето.

Стефан Костов е от поколението на Личо Стаунса, Ванко Филибето, Георги Алаинов - Алаина, Господин Господинов - Чоко. На юбилейния си концерт през 2018 година Стефан Костов се качи на сцената на Дома на културата дружно с музикантите Васил Петров и Теодосий Спасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР