Една от легендите на българския волейбол - Христо Илиев, се

...
Една от легендите на българския волейбол - Христо Илиев, се
Коментари Харесай

Легенда ще гради волейбол в Троян

Една от легендите на българския волейбол - Христо Илиев, се е съгласил да оказва помощ и поддържа в основаването на волейболен клуб в родния си град Троян. 66-годишният експерт е дал единодушието си и застава с името си зад плана за основаване на Волейболен Клуб Чавдар (Троян).

Идеята за основаване на волейболен клуб в предбалканския град е на няколко млади студенти и запалянковци, които желаят да създадат нещо хубаво за своя град. Постепенно планът е подсилен от Община Троян, а сега клубът записва искащите да упражняват волейбол.

Христо Илиев, който е някогашен волейболист и олимпийски вицешампион с България от Москва 1980, а след това и треньор, освен е изразил поддръжката си към концепцията, само че даже ще се включи в плана. За последно експертът бе управител и треньор на Левски преди повече от две години.

Треньор на ВК Чардар ще бъде Анатоли Пенев, като присъединяване в някои тренировки ще вземе и Христо Илиев. Като играч Пенев е играл за Септември (София), Славия, Локомотив (София) и Божур волей, като в това време приключва НСА.

Останалите лица на плана и концепцията за волейболен клуб в Троян са студентите Любомир Кирилов и Калоян Кюркчиев.

Последната за момента стъпка е избор на емблема, което стана с гласоподаване във фейсбук страницата на плана ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР