Една от красивите стари сгради на Плевен, която е паметник

...
Една от красивите стари сгради на Плевен, която е паметник
Коментари Харесай

Започна възстановяването на още една сграда паметник на културата в Плевен

Една от красивите остарели здания на Плевен, която е монумент на културата, към този момент е оградена с защитни уреди, а ремонтът ѝ стартира. Сградата е на ул. „ Иван Вазов” № 7. Нейният притежател е подхванал нужното за нейното възобновяване. Проектът е координиран с Министерство на културата, заяви плевенският градоначалник Плевен Георг Спартански.
Както писа към този момент Actualno.com, преди десетина дни общинската администрация на Плевен за повторно изпрати напомнящи писма до притежателите на остарели здания – монументи на културата в града. С писмата те бяха подсетени, че са длъжни да поддържат парцелите си в положително техническо положение и изящен тип. В противоположен случай общинската администрация ще предприеме съответните дейности по Закона за устройство на територията.
Кметът Георг Спартански още веднъж прикани наследниците и стопаните на сходни парцели да вземат ограничения за възобновяване на фасадите на постройките и привеждането им в безвреден и изящен тип.
За постройката на ул. „ Цар Борис III” в града, която в миналото бе оборудвана за стоматология, също има издадено наставление за поправки, защото фасадата се рони и е рискова. Собственикът оспорва заповедта в съда, което бави дейностите там, разясниха от общинската администрация.
Георг Спартански е подписал заповед за съставяне на комисия, която да направи оценка на фасадата на зданието, в която е Спортно-информационният център на пл. „ Свободата”. Експертите ще издадат протокол с констатации и ще предпишат действия, които притежателите да извършат. В случай, че не подхващат ограничения, те ще носят административно-наказателна отговорност.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР