Една от ключовите теми в образованието през последната година е

...
Една от ключовите теми в образованието през последната година е
Коментари Харесай

Университетски преподавател: Образованието е отражение на обществото, а обществото сме ние

Една от основните тематики в образованието през последната година е увеличението на броя на студентите, които избират да учат за учители и медицински специалности. Този феномен може да се изясни с разнообразни фактори, в това число обществени и стопански условия, както и самостоятелни мотивации на студентите. Това сподели в изявление за БНР Антон Каро, академични учител по физиология и биофизика, преподавател-сугестопед по испански, британски език, и фотограф, който може да ни даде интересна интерпретация.

Той показа опита си като помощник по физиология в Югозападния университет, където вижда, че забележителен брой студентки, учащи се за медицински сестри, имат предпочитание да работят отвън страната, предпочитайки Германия. 

Каро уточни още, че забележителна част от учителите в България са в предпенсионна възраст. " Това слага съществени провокации пред просветителната система, като се изисква уместно обмисляне и вложения в привличането и образованието на млади учители, с цел да се запълни вакуумът, който би могъл да възникне след тяхното пенсиониране ", добави той.

Той отбелязва, че младежите получават дипломи, само че не всеки път търсят реализация в просветителната система. Или в случай че влязат в нея, остават за малко. Според него, този проблем може да бъде обвързван с провокациите пред учебните заведения, незадоволителните тласъци и хонорари за учителите, както и със обществените и икономическите компликации, пред които се изправят младежите.

" В последна сметка, образованието е отражение на обществото, а обществото сме ние. За да подобрим просветителната система и да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца, е належащо да работим дружно като общество, с цел да намерим решения на тези провокации и да подкрепим развиването на образованието в България и по света ", сподели още преподавателят. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР