Една от ключовите препоръки в борбата срещу разпространението на коронавируса

...
Една от ключовите препоръки в борбата срещу разпространението на коронавируса
Коментари Харесай

Защо е толкова трудно да спрем да пипаме лицето си?

Една от основните рекомендации в битката против разпространяването на ковид е да не си пипаме лицето. Това обаче се оказва извънредно мъчно. Просто тъй като множеството докосвания са безусловно несъзнателни. Защо обаче тези придвижвания са толкоз сложни за преодоляване и за какво непрекъснато ги вършим? Ето някои правилни отговори в канала във vbox7:

Естествен отговор

Сигурно не сте забелязвали, че когато говорите на някого, а на него вашият роман му се коства отегчителен, той стартира да си играе с косата, брадата или да си подпира главата в дланта. Много хора го вършат без да го осъзнават. Това е, тъй като сме " вързали " страстите си, жестовете и езика на тялото в една цяла система от модели на държание.
               

A post shared by (@onwatch.app) on May 9, 2020 at 12:34am PDT

Културни особености

Да използваме ръцете си, с цел да изразим страсти, си се е трансформирало в инстинкт. Езикът на тялото е ефикасен метод да покажем на другите по какъв начин се усещаме без да използваме думи. Езикът на тялото показва и културни особености. Така да вземем за пример някой, в случай че се засрами, може да прикрие лицето си с ръце. Ако се изненада - да прикрие устата си с ръце.
               

A post shared by (@twice.tzuyu.princess) on Nov 14, 2018 at 6:07am PST

Природата

Всичко в последна сметка стартира в утробата. Инстинктът ни да допираме лицето се следи още тогава. Някои изследвания настояват, че това е знак за здравословно развиване. Това е и първи знак, че нервната система на фетуса се развива.
               

A post shared by @ on Jun 4, 2017 at 7:50pm PDT

При стрес

Да допираме лицето си е механизъм при стресови обстановки. Лицето е сензитивно, както и пръстите и дланите ни. Така, открито е, тялото ни се оправя по-лесно с изменящата се бързо среда към нас.
               

A post shared by (@2littlelegs_) on Jun 23, 2020 at 10:59am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР