Една от изненадите на обявените преди броени дни номинации за

...
Една от изненадите на обявените преди броени дни номинации за
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън има за какво да е благодарен

Една от изненадите на оповестените преди броени дни номинации за Оскар бе наличието на Дензъл Уошингтън в категорията за най-хубав артист. При това за филм, който не се радва на изключително позитивни рецензии - „ Roman J. Israel, Esq. “. 63-годишният артист е в ролята на рядката порода юристи, които имат идеалистични подбуди, само че нещата се объркват, той бива уволнен и попада в много рискова и застрашаваща живота му обстановка, забърквайки се с несъответствуващи хора.

Никой не предполагаше, че точно с тази роля Уошинтън ще получи деветата си номинация за Оскар, по всяка възможност и самият той. Без да омаловажаваме играта му в „ Roman J. Israel, Esq. “, артистът би трябвало да е признателен освен на членовете на Американската академия за кино изкуство, които са дали своят вот за него, а и на „ секс абсурда “ с Джеймс Франко, както и на към този момент добре отиграната карта с по този начин наречената дискриминация на чернокожите артисти при номинациите за Оскар.

Точно преди началото на гласуването за премиите внезапно настоящ стана един остарял скандал с Джеймс Франко и той попадна в срамния лист на мъжете, които са се държали непочтено с дами. Така макар че завоюва Златен глобус за играта си в "The Disaster Artist " и обратно на упованията за номинация за Оскар, вместо Джеймс Франко в листата изненадващо се появи Дензъл Уошингтън.

Тази година чернокожите артисти нямат мотив да недоволстват, тъй като има четирима номинирани в категориите за основни и поддържащи функции. Освен Дензъл, това са Октавия Спенсър, Мери Джей Блейдж и Даниел Калууя. Явно квотата е изпълнена. А дали някой от тях ще вземе приз е различен въпрос.

Церемонията по раздаването на премиите ще бъде на 4 март и тогава по аления килим гордо ще премине Джензъл Уошингтън на разположение с индивида, който постоянно го е подкрепял и цялостен живот е бил негова опора – брачната половинка му Паулета, с която са дружно от близо 40 години, женени са от 35, имат четири деца. Въпреки слуховете за изневери и проблемите, през които е минавала връзката им, това е един от случаите, когато обратно на тезата, че в Холивуд бракът не вирее, този напряко процъфтява.

“Не зная дали в действителност хората в шоубизнеса се развеждат по-често, само че знам, че един здрав брак желае доста работа,” неотдавна споделя артистът. Повече за връзката му с Паулета може да прочетете тук.

Източник: eva.bg
Снимка: getty images/guliver
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР