Една от инсталациите на свързания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ

...
Една от инсталациите на свързания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ
Коментари Харесай

Една от инсталациите на ТЕЦ Бобов дол ще бъде спряна

Една от инсталациите на обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа Бобов дол ще бъде спряна, заяви в събота екоминистърът Емил Димитров. Причината е незавършена процедура по издаване на разрешителни. Министърът изясни, че инсталацията била пробна. Димитров добави, че " предложил " на ТЕЦ-а да спрат работа с нея, само че те не били съгласни. Затова ще им бъде наложена насилствена административна мярка.

" По всяка възможност ще имат насилствена административна мярка, тази мощ ще бъде спряна и до момента в който не си приведат всичките съоръжения в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съотвените разрешителни, няма да работят ", съобщи Димитров.

Новината за прекъсването на инсталацията идва ден, откакто в петък ТЕЦ-а влязоха полиция и прокуратура. Причината бе сигнал, че там се горят боклуци. В събота министър председателят Бойко Борисов съобщи, че са взети проби от пепелината, с цел да се откри какво е горено.

Според Димитров рискови боклуци не е имало. Установени са пропуски с разрешителните. Няма данни и въздухът да е бил замърсяван от предприятието.

" Качихме хора на комина, помолих ги да е сутринта, да не вземе някой да почине като се качва през нощта, само че към този миг има станции, които наблюдават, има съоръжения, които мерят нездравословните излъчвания, споделил съм за тази мощ да се ориентират към прекъсване, до момента в който не получат позволение. Те са на друго мнение. Ще се забележим в съда ", съобщи Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР