Една от инициативите по идея на Община Видин по повод

...
Една от инициативите по идея на Община Видин по повод
Коментари Харесай

Община Видин стартира инициативи за повече безопасност на пътя

Една от самодейностите по концепция на Община Видин във връзка отбелязването на 18 ноември, започва рано тази заран. Служители на Районното ръководство на МВР- Видин и доброволци от Общинския юношески съвет за предварителна защита на зависимости раздаваха осведомителни материали на пешеходци и водачи на моторни транспортни средства на няколко основни кръстовища в града – наоколо до СУ „ Цар Симеон Велики”, ОУ „ Отец Паисий” и ОУ „ Иван Вазов”.
По-късно в залата на Общинския съвет се организира кръгла маса под наслов „ Безопасността на придвижването - споделена отговорност”, с присъединяване на всички кметове и кметски наместници на обитаемоте места в Община Видин. В нея се включиха заместник-кметовете инж. Цветан Асенов и Венци Пасков, секретарят на Общината Иванела Андреева, шеф отдел „ Контрол и запазване на публичния ред” Константин Джунински, шеф бранш „ Пътна полиция” към ОДМВР Владимир Герасимов.

Инж. Цветан Асенов откри кръглата маса, като изрази упованията си, че по време на полемиката всички участващи ще се включат интензивно с въпроси, отзиви и оферти по отношение на работата на институциите и отговорността на жителите по отношение на сигурността на придвижването по пътищата и аргументите за пораждане на пътните произшествия. Владимир Герасимов срещна присъстващите с ограниченията, които се подхващат по отношение на предотвратяването на пътни произшествия на територията на нашата община. Участниците в срещата сложиха въпроси, свързани с терзанията им от високата скорост, с която водачи на тежкотоварни коли се движат в обитаемоте места; с опциите за видеонаблюдение като метод за превенция; с поемането на по-голяма отговорност от страна на родителите към подрастващите по повод прецизно съблюдаване на разпоредбите за сигурност на пътя и други
По мотив Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни катастрофи 18 ноември, кметът на Община Видин Огнян Ценков се обръща с персонален апел към жителите: ”Безопасността на придвижването – това е споделена отговорност! Да обединим старания – организации, институции и жители за ограничение и попречване на пътните произшествия. Нека си спомним за починалите по пътищата, да почетем тяхната памет и изкажем съболезнования на околните им. Нека бъдем по-внимателни и толерантни един към различен, без значение дали сме зад кормилото или на пешеходната пътека. Да ценим живота!”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР