Една от иконите на хип-хоп музиката – Джей Зи, е

...
Една от иконите на хип-хоп музиката – Джей Зи, е
Коментари Харесай

Джей Зи става мениджър на футболисти

Една от иконите на хип-хоп музиката – Джей Зи, е и предприемач, който влага в спорта. Той е акционер в отбора от НБА " Бруклин Нетс ", само че също по този начин има и мениджърска организация. Спортното поделение на неговата Roc Nation – Roc Nation Sports, бе учредено от музиканта през 2013 година, а първият му контракт със състезател бе подписан с втория бейзмен на бейзболния " Ню Йорк Янкис "  Робинсон Кано.

Доскоро активността на организацията бе най-вече в американските спортове – с изключение на бейзболисти тя съставлява ползите и на баскетболисти, хокеисти, състезатели по американски футбол. Сред боксьорите, които са клиенти на Шон Кори Картър (истинското име на Джей Зи), пък са имена като Андре Уорд, Морис Хуукър, Сони Фредриксон, Мигел Кото.

Но Джей Зи уголемява бизнеса. Само преди два месеца Roc Nation Sports отвори първия си офис отвън Съединени американски щати – в Лондон. Последва мениджърски контракт със световния първенец по ръгби с отбора на Южна Африка – Сиа Колиси. Обаче основният интерес е ориентиран към футбола. И компанията на Джей Зи към този момент притегли за свои клиенти Кевин де Бройне от " Манчестър Сити ", Ромелу Лукаку от " Интер " и Рийс Джеймс от " Челси " .

Президентът по интернационалните интервенции на организацията Майкъл Йормарк е оставил в Съединени американски щати брачната половинка и щерка си, с цел да движи делата в Европа. 

" Преди 3 г. започнахме с немския национал Жером Боатенг. Това ни насочи към футбола. Прекарах доста време в Европа, с цел да се обуча във вътрешните каузи на този спорт и да показва визията на нашата организация пред стотиците клубове и техните спортни шефове –  споделя Йормарк. – Исках да схвана по-добре по какъв начин футболистите са представяни в Европа, или може би не са представяни. И видях опция да създадем нещо особено във футбола. Става въпрос за подкрепяне на състезател да реализира задачите си както на терена, по този начин и отвън него . Подписваме за пълноценно партньорство, което обгръща трансфери; стратегическо създаване на марка; медийно, маркетингово и пиар подсигуряване; търговски връзки. Мотивиращият фактор за нас не е просто да вземем парите. А по какъв начин да си партнираме със спортистите по логичен метод, с цел да реализиран те оптимално вероятното по време на спортната си кариера. "

Йормарк смята, че футболистите са най-маркетинговите спортни фигури в Европа.

" Много от марките на континента обаче не употребяват футболисти, с цел да поддържат своите артикули. В Съединени американски щати не е по този начин . Там звездите – спортисти, актьори, кинозвезди, имат огромна мощ и свързването им с комерсиалните марки има двустранна изгода. В Европа футболистите имат все по-нарастваща известност и резултат върху обществените мрежи, тъй че би трябвало да имат и повече благоприятни условия – уверен е Йормарк. – Искаме да забележим в бъдеще по какъв начин почитателите следват играчите по същия метод, както следват обичаните си тимове. Има такива образци в НБА – това е лига на обособените играчи, на звездите. Популярността на баскетболистите диктува посещаемостта на мачовете. Във футбола – да вземем образец с " Интер ". Там всякога когато Лукаку получи топката, се случва нещо магическо. Той прави необикновен сезон. Децата в Милано чуват за героя Лукаку и желаят да го видят. " Интер " е огромна марка. Майката и бащата на детето може и да са почитатели на тима, само че ние би трябвало да накараме детето да разбере кои са звездите, да ги хареса и да ги следва. "

Но освен футболът е сред целите на компанията на Джей Зи. Следват Формула 1 и тенис

" Това са спортове, които са по-популярни в Европа, и започваме да беседваме с хора и от тях. Ще действаме малко по малко, а задачата е най-после и там да сме толкоз сполучливи, както до момента ", споделя Майкъл Йормарк.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР