Една от грациите ни в ансамбъла по художествена гимнастика Стефани

...
Една от грациите ни в ансамбъла по художествена гимнастика Стефани
Коментари Харесай

Майката на една от грациите ни получила инсулт преди световното

 Бойко Борисов поздрави персонално грациите ни за отличното показване на международното
Една от грациите ни в ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова показа защитавана от нея загадка, която е била на път да й попречи да вземе присъединяване на международното състезание, което се организира в София предходната седмица.

Кирякова показа в профила си в обществената мрежа Facebook, че седмици преди надпреварата нейната майка е получила инсулт и е изгубила говора си.

Ето какво написа най-малката от международните шампионки с ансамбъла:

" Няколко седмици преди международното майка ми получи инсулт, заради който загуби говора си и не може да движи дясната си ръка. Когато научих новината целият ми свят се прекатурна...

Писмо до мама

Скъпа мамо, желаех да дойда при теб в този сложен миг, толкоз доста желаех да се върна в Бургас. Исках да бъда в болничното заведение при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше по какъв начин оставя тима и знаех, че ти също не го искаш. Предстоеше ни най-важното съревнование, за което работихме толкоз доста. Беше ми извънредно тежко да продължа да упражнявам, когато знаех че си болна. С всички сили се пробвах да не мисля за това, тъй като не желаех да скапвам тренировките. Понякога успявах да сдържа страстите си, понякога-не. Но хората към мен ми бяха голяма поддръжка през цялото това време.

Целият ми отбор, девойките които са повече от семейство за мен не ме оставиха нито за момент. Получих голямо схващане от нашите треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска. В тези най-трудни за мен дни взех решение, че ще играя на Световното поради теб, мамо! Не единствено ще играя, само че дадох обещание пред Бог, че ще печеля златен орден и ще стана международна шампионка! Когато с девойките го направихме и се качихме на най-високото ходило си спомних по какъв начин когато бях дребна гледахме предходния тим по малкия екран у дома и ти постоянно плачеше на българския химн. Питах те за какво, а ти ми отговаряше: “Защото знам, че един ден ти ще станеш международна шампионка и дружно ще пеем българския химн, ще видиш! ” Не можех да допускам, че този ден в действителност пристигна. А ти самата в никакъв случай не си серпантина да вярваш в мен! Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И макар, че в този момент не можеш да приказваш, в моето схващане аз чувах единствено твоя глас: “Ето Стефани, ти в действителност съумя! ”

Посвещавам златния си орден на теб, мамо. Ти си най-силната жена, която познавам. Аз, ти и тати ще се оправим с всичко, тъй като Господ е с нас! Ще бъде мъчно, само че в никакъв случай няма да се предадем!

Благодаря ти тате, че си ми същинския образец за мъж, който обича и се грижи за жена си в положително и неприятно, в наслада и тъга, в здраве и болест!

Благодаря ви девойки, че постоянно сте до ме през каквото и да преминавам. Без всички вас в никакъв случай нямаше да съумея! ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР