Една от големите звезди в ММА Нейт Диас (20-11 MMA,

...
Една от големите звезди в ММА Нейт Диас (20-11 MMA,
Коментари Харесай

Нейт Диас се завърна триумфално на UFC 241

Една от огромните звезди в ММА Нейт Диас (20-11 MMA, 15-9 UFC) се завърна триумфално в осмоъгълника след тригодишно неявяване и записа първа победа от паметния риър-некед-чоук против Конър Макгрегър през март 2016-а. Диас завоюва с единомислещо съдийско решение (30-27, 30-27, 29-28) против Антъни Петис (22-9 MMA, 9-8 UFC) във трогателен дуел, като доминираше напълно в клинчовете и няколко пъти опита да го завърши с техника за събмишън. В изявлението си след края той похвали и провокира Хорхе Масвидал, като той може да бъде идващият му противник. Това бе подглавният дуел на най-голямата галавечер досега за годината UFC 241 в Анахайм.

Back like he never left. @NateDiaz209 #UFC241 pic.twitter.com/OSuNwBFiKQ
— UFC (@ufc) August 18, 2019 Диас стартира по-агресивно с десен прав кик и повече опити за комбинации с ръце, като затисна Петис до оградата и записва няколко удара в тялото. Двамата изглеждаха внимателни в първия рунд и размените не бяха чести, като Диас можеше да се похвали с по-успешни попадения, до момента в който доста от опитите на противника му биваха парирани. Първият тейкдаун за Диас пристигна 1:37 секунди преди края на рунда, само че Петис отвърна с гилотина. Диас се измъкна и влезе в цялостен гард, като вкара няколко удара вид " чук ", а Петис опита да се избави с позиция " костенурка ". Съперникът му опита несполучливо задушаване, като след това заложи на юмруци в тялото до сирената.

Петис откри втория рунд с десен външен лоукик и загуби равновесие, само че не се стигна до сериозна заплаха, нищо че не притиснат за секунди до оградата. Той бе по-агресивният при започване на частта и се стремеше да инициира размените, а Диас наподобява имаше проблем в окото, тъй като не се оплака, само че няколко пъти с държеше за него. Реферът Майк Белтран му предложи отмора, само че той не се възползва и борбата бързо продължи.

Yep... safe to say @NateDiaz209 is back!#UFC241 pic.twitter.com/VbKlyB9hD3
— UFC Europe (@UFCEurope) August 18, 2019 Диас надхитри противника за тейкдаун към две минути преди края, само че Петис се изправи, единствено че бе притиснат до оградата. Диас вкара десен лакът в главата, до момента в който неутрализираше ръцете на съперника. Последваха няколко леви прави и десен ъперкът в актива на Диас, а Петис опитваше да дава отговор с контриращи крошета. Диас явно превъзхождаше съперника от близка отдалеченост, въпреки лицето му да кървеше над дясното око.

There's only one name on @NateDiaz209's mind after #UFC241...@GamebredFighter.

SIGN. US. UP. pic.twitter.com/ahR3iAu2YR
— UFC Europe (@UFCEurope) August 18, 2019 Петис направи грешката да инициира клинч, което разреши на Диас да го засипе с крошета още веднъж от близка отдалеченост, като очевидно го нарани. Петис реши да се свие на земята и там също бе доминиран, след което изненадващо съумя да влезе в цялостен гард и да преобърне позицията. Нейт изчакваше опция за триъгълник, само че не успяваше да заключи десния си крайник към главата на съперника. Не след дълго той още веднъж бе върху съперника си, а Петис се търкаляше в блян да се защищити от юмруците. Диас майсторски обхвана гърба на противника, само че не можа да извърши хватка за душене и Петис оцеля до сирената с изненадващо добра отбрана на земя.
Respect. @ShowtimePettis @NateDiaz209 #UFC201 pic.twitter.com/13jHGw3F3d
— UFC Aus/New Zealand (@UFC_AUSNZ) August 18, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР