Една от големите звезди на Барселона Никола Миротич вярва, че

...
Една от големите звезди на Барселона Никола Миротич вярва, че
Коментари Харесай

Миротич: Везенков е най-ефикасният баскетболист в Евролигата

Една от огромните звезди на Барселона Никола Миротич има вяра, че българският национал, който носи екипа на Олимпиакос Александър Везенков ще го наследи като притежател на наградата за Най-полезен състезател в Евролигата. 

Отборите на Везенков и Миротич се срещнаха във вторник вечер в Пирея в конфликт от 27-ия кръг на Евролигата, а Олимпиакос победи Барселона със 77:70. 
 Везенков и скритите козове на Олимпиакос съкрушиха Барселона в суперсблъсъка в Пирея Везенков и скритите козове на Олимпиакос съкрушиха Барселона в суперсблъсъка в Пирея
Попитан дали в действителност има вяра, че Везенков е най-полезният играч в Евролигата този сезон, черногорец отговори утвърдително пред профилираното издание eurohoops.net. 

„ Да, той го заслужава за метода, по който играе за метода, по който тимът се показва. Няма подозрения. Той е най-ефикасният баскетболист този сезон “, съобщи Миротич. 

„ Чух много хора да споделят – Майк Джеймс. Без подозрение той е необикновен играч, само че виждате какъв брой непрекъснат е Везенков. Във всеки мач. Начинът, по който основава положения. Впечатляващ е. За мен няма лесни точки, не съществува такова нещо. Трябва да си ги спечелиш, а той го прави “, сподели още Никола Миротич. 

„ Много е интелигентен. Освен това е и най-хубавият герой в шампионата, което е необикновено. Ако продължава по този метод, за мен той сигурно ще завоюва премията за Най-полезен състезател “, добави Миротич. 

Александър Везенков води при реализаторите в Евролигата сега със приблизително 17.9 точки на мач и 66.8 % сполучлива пукотевица. 

„ В края на мача му споделих, че най-полезният състезател постоянно се появява най-после и да продължава да работи по този метод, а той ми отвърна, че се учи от миналогодишния МВП. Много се веселя за него “, добави още Никола Миротич, който има и испанско поданство.

Снимка: facebook.com/olympiacosbc
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР