Една от големите задачи, която трябва да решим в следващата

...
Една от големите задачи, която трябва да решим в следващата
Коментари Харесай

Фандъкова: Следим в реално време натоварването на всяка линия на градския транспорт

Една от огромните задания, която би трябвало да решим в идната година, е да увеличим привлекателността на градския превоз. Първите стъпки са построяването на метрото, нови рейсове, тролеи и трамваи, а втората - по-бърз и комфортен градски превоз. С електронната система за таксуване, която се построява, ще следим в действително време натоварването на всяка линия. Това ще ни разреши да реагираме с в допълнение транспортно обслужване там, където е належащо “. Това изясни претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова по време на среща с IT специалисти от българската софтуерна компания Develop Soft, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

През 2020 година електронната система за таксуване в градския превоз ще бъде приключена и ще даде опция пътуването да се заплаща съгласно действително изминато разстояние или време. Системата обезпечава повече улеснение за жителите и поставя завършек на опашките, тъй като всяка карта или билет ще могат да се купуват и зареждат през телефона, компютъра или банкова карта.

„ За сигурността на пасажерите и водачите във всички рейсове, тролеи, трамваи и метровлакове сега се слагат камери. Системата за видеонаблюдение ще е част от системата за сигурност, която изградихме и разширяваме “, добави Фандъкова. Тя акцентира, че междинната скорост на градския превоз би трябвало да бъде увеличена. „ Това става посредством системата за ръководство на трафика, която обезпечава предпочитано пропускане на колите на градския превоз през кръстовища, когато изостават от графика си. За това оказват помощ и бус лентите, и камерите за надзор, които поставихме “, изясни тя.

По време на срещата беше разисквана и тактиката за основаване на електронна община и цифровизация на процесите и услугите за жителите и бизнеса. „ Нашата цел е да осигурим улеснение и експедитивност при потреблението на всички административни услуги за жителите. Анализите демонстрират, че 2-3 дни всяка година хората отделят за попълване на документи, свързани с администрацията. Нашата цел е да спестим оптимално това време на жителите и на бизнеса “, сподели Йорданка Фандъкова.

„ Целта ни с дигитализацията на общината е да използваме знанията и уменията на български IT компании. Те ще могат да основават артикули за София, които в следствие да продадат на други градове. А не както е в този момент български IT компании основават артикули на непознати градове, а ние тук не се възползваме от това, което те вършат “, сподели Владимир Данаилов, претендент за общински консултант от листата на коалиция ГЕРБ-СДС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР