Една от големите надежди на Франция Жо-Вилфред Цонга пропусна Ролан

...
Една от големите надежди на Франция Жо-Вилфред Цонга пропусна Ролан
Коментари Харесай

Тиери Асион пред Sportal.bg: Цонга отново ще се завърне силен

Една от огромните очаквания на Франция Жо-Вилфред Цонга пропусна " Ролан Гарос " заради травма в лявото коляно. Турнирът в родината му пристигна прекомерно рано, защото той се възвръща от интервенция. Цонга не е играл от февруари, когато доближи до полуфиналите в Монпелие.

" Много му беше тежко, тъй като искаше да играе на " Ролан Гарос ", съобщи треньорът му Тиери Асион пред Sportal.bg. - Докторът му сподели, че е прекомерно рисковано, прекомерно рано да се връща на корта. Следващата стъпка е " Уимбълдън ", ще се опитаме да сме подготвени за Лондон. "

След сполучливото завръщане на Роджър Федерер и Рафаел Надал след травми, Асион мисли, че и Цонга може още веднъж да го направи. 33-годишният тенисист, който посети кортовете, с цел да погледа някои от мачовете, обаче е преследван от контузии през цялата си кариера.

" Да, той ще се върне мощен. Той е друг по доста способи от Федерер и Надал. Цонга го е правил и преди. Отсъства четири месеца и се върна като че ли нищо не се бе случило. Ще се опитаме да създадем същото ", показа още експертът, който с изключение на с Цонга работи и с четвъртата в света при дамите Елина Свитолина.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР