Една от големите легенди на европейския баскетбол и трикратен шампион

...
Една от големите легенди на европейския баскетбол и трикратен шампион
Коментари Харесай

Приеха големия Тони Кукоч в Залата на славата. Той сътвори култово изречение

Една от огромните митове на европейския баскетбол и троент първенец в НБА с тима на Чикаго Булс - Тони Кукоч, публично бе въведен в " Залата на славата ". Великият хърватин бе признат в " Храма на величието " на специфична гала през миналата нощ, състояла се в Кънектикът. Той бе компанията на някогашния си съотборник при “биковете” - Майкъл Джордан, и притежателя на клуба - Джери Райнсдорф.

" Бих желал да благодаря на Майкъл Джордан и Скоти Пипън за това, че ми сритаха задника на Олимпийските игри в Барселона (б.р - 117:85 за Съединени американски щати против Хърватия на финала на Олимпиадата през 1992 г.), и че ме мотивираха да работя още по-здраво, с цел да се трансформира във значима част от оня тим на Чикаго Булс. Изпитвам голямо почитание и към господин Джери Райнсдорф, както и към починалия Джери Крауз за това, че повярваха в мен, когато още не беше съвременно европейци да се състезават в НБА.

Благодаря и на Чикаго и хората в града, които ме одобриха с отворени прегръдки още през цялото време. Прекарах едни страхотни три шампионски години, в които бях воден от едни от най-великите треньори в историята - Фил Джексън и Текс Уинтър. Да се изучавам и да упражнявам дружно с великани като Майкъл Джордан, Скоти Пипън и Денис Родман беше сбъдната мечта”, съобщи Кукоч.

В " Залата на славата " бяха признати още Крис Бош, Пол Пиърс, Крис Уебър и Бен Уолъс. В женската част място измежду най-великите откриха Йоланда Грифит и Лорън Джаксън, а пък Бил Ръсел за повторно става част от " Безсмъртния храм ", този път и поради треньорските си заслуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР