Една от големите бариери пред развитието са регулациитеЕвропа трябва стане

...
Една от големите бариери пред развитието са регулациитеЕвропа трябва стане
Коментари Харесай

Три условия Европа да стане конкурентна на САЩ и Китай

Една от огромните бариери пред развиването са регулациите

Европа би трябвало стане по-конкурентоспособна, с цел да резервира своя висок стандарт на живот, зяви Томас Арнолднер (източник: A1 Group)

Европа изостава във връзка с напредък и основни технологии, като изкуствения разсъдък да вземем за пример, от Съединени американски щати и Китай. Ключов фактор за намаляването на това закъснение е въвеждането на ново потомство мобилни мрежи като 5G, съобщи Томас Арнолднер, основен изпълнителен шеф на A1 Group, по време на Webit 2019 в София.

„ Успехът на нашия европейски модел се базира на икономическа мощност и конкурентоспособност и е доста значимо да запазим тази конкурентоспособност, в случай че желаеме да съхраним досегашния стандарт на живот, с който сме привикнали ”, сподели Арнолднер.

Той уточни три условия, с цел да може Старият континент да стане конкурентен на останалите пазари:

Една от огромните бариери пред развиването на технологиите в Европа са регулациите. По думите на Арнолднер, в Европейски Съюз има доста сполучливи интернационалните компании и надарени фрагменти, само че тежките регулации вършат европейските софтуерни компании неконкурентни на фирмите от Съединени американски щати и Китай, където е доста по-лесно да се развие високотехнологичен бизнес.

Тук идва и опцията да се вкарват нови технологии без това да лишава доста време за взимане на нужните утвърждения и позволения от съответните държавни органи, акцентира основният изпълнителен шеф на A1 Group.

Според него, належащо е и възстановяване на образованието. В този детайл се включва както дигитализацията на процеса на учене, по този начин и престараване на технологиите в самия учебен материал на учениците.

Факторът 5G

5G мрежите ще трансформират метода, по който се създава и доставя наличие, метода на другарство и като цяло бизнес средата в Европа. Но това не може да стане без помощта на локалните регулатори, които лицензират и дават честоти на фирмите, съобщи Томас Арнолднер.

През предишния месец A1 Group стартира построяването на една от първите 5G мобилни мрежи в Европа. Компанията получи позволение да употребява нужните честоти от австрийското държавно управление и в партньорство с Nokia към този момент работи по стартирането на нова мобилна мрежа в страната.

В България се чака А1 да започва своята 5G мрежа през 2020 година, в случай че компанията получи право да закупи честоти в страната. А1 България към този момент разполага с 4,5G мрежа и последователно приготвя своята инфраструктура, с цел да може бързо да построи и започва 5G.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР