Една от фирмите, отстранена от поръчката за чистенето на София

...
Една от фирмите, отстранена от поръчката за чистенето на София
Коментари Харесай

Отстранена фирма обжалва поръчката за чистенето на София

Една от компаниите, отстранена от поръчката за чистенето на София в идващите 5 години, е обжалвала решението за избор на реализатори по процедурата. Това излиза наяве от информация в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията.

Както Mediapool писа консорциуми към почистващата компания " Титан " на Иво Иванов и Димитър Борисов и братята Кирил и Георги Домусчиеви, както и сдружения, свързани с Румен Гайтански, прочут като Вълка, си поделят търга с планирана стойност 435 млн. лв..

Дружествата към " Титан " и Домусчиеви са определени да събират боклуците, да мият улици и тротоари и да чистят обществената инфраструктура от сняг в 11 и половина региона. Те на процедура резервират досегашните си територии. Дружествата поддържат и " Витоша " и " Овча купел ", за които договорите изтичат по-късно и не са в обсега на актуалната поръчка.

Компании, притежавани или свързани с Гайтански, взимат други 8 региона в случай, че досега нямаха пряк контракт с общината, макар че косвено обслужваха три региона.

Изборът на общината за почистването на регионите " Илинден ", " Надежда " и " Сердика " е обжалван от една от участвалите в търга компании - " АЕС-Х Груп ". Обслужването на тези елементи от София беше извоювано от консорциум " Грийн партнърс " -БКС, обвързван с Гайтански.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР