Една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода

...
Една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода
Коментари Харесай

Почина Лино Тонан, една от легендите на прехода в Пловдив

Една от емблемите на пловдивския бизнес по време на прехода - предприемачът Лино Тонан, е умрял през днешния ден в Италия.
Италианецът беше първият непознат вложител в Пловдив, появил се при започване на 90-те. Беше любопитна фигура, ярка. Продаваше с обсег, купуваше с още по-голям обсег, сътвори компании, влезе в медиите, раздаваше храна на бедните. Първите лъскави италиански мебели и керамични плочки той ги внесе, те правеха усещане след годините на недостиг. После в един миг стана обект на правораздаването - беше наказан на пет години затвор за укриване на налози в изключително огромни размери. Постоя известно време в ареста, а след това излезе в хода на правосъдните процедури и... избяга от България.
Остави четири компании с над 4 млн отговорности. Около Лино Тонан имаше красиви дами, красиви коли, всичко от антуража на блестящия предприемач. После пък си навлече романтиката на Монте Кристо и българските управляващи по този начин и не го видяха зад решетките. Говореше се, че се укрива в Мароко. Успяха да му вземат седемте жилището в Пловдив, цеха за печене на кафе в село Цалапица, както и четири ниви и три селскостопански постройки в околните до Пловдив села.
Лино Тонан напусна България преди 10 години преди привършване на наказателното произвеждане за него, тъй че присъдата му бе произнесена задочно. Днес от обществените мрежи пристигна новината, че е умрял в Италия. С него в Пловдив си отива и една забавна част от историята на първите години от прехода. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР