Една от емблемите на женския волейбол през последните няколко десетилетия,

...
Една от емблемите на женския волейбол през последните няколко десетилетия,
Коментари Харесай

Легендарна Джейн Пин Лан се пенсионира след Игрите в Токио

Една от емблемите на женския волейбол през последните няколко десетилетия, Джейн Пин Лан, се отдръпва след Олимпиадата в Токио. Според канала CCTV Пин ще се пенсионира незабавно щом Игрите следващата година приключат.

Първоначално именитата треньорка трябваше да завърши кариерата си в спорта след Олимпийските игри в Токио тази година, само че когато те бяха отсрочени, тя трябваше да възобнови контракта и да отсрочи проекта си.

Причината за решението на китайската специалистка да се пенсионира са здравословни проблеми. От друга страна тя желае да прекарва повече време с щерка си Лидия Бай, която живее в Съединени американски щати (играла е волейбол в Станфордския университет от 2010 до 2013 г.).

Пин Лан е отпред на националния тим на Китай в продължение на 10 години през два мандата (1995 - 1998 и от 2013 до сега). Под нейно управление китайските волейболистки завоюваха Олимпиадата в Рио през 2016 година и две международни купи на FIVB (2015 и 2019). Тя е първият човек в историята на волейбола, спечелил златен орден на Олимпийски игри както като състезател (1984 година Лос Анджелис) и като старши треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР