Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас –

...
Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас –
Коментари Харесай

Катастрофа уби Иван Григоров – най-старият тв водещ в света

Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров умря през днешния ден на 94-годишна възраст. За това осведомят сътрудниците от СКАТ ТВ, където Григоров водеше лично предаване от 1998 година и към този момент 20 години не е слизал от ефир, оповестява Фалгман бг. Той с право бе прочут като най-старият тв водещ в света.
Предаването му „ Другата история” се занимаваше с тематики, които не са комфортни на формалната държавна власт. Никога не е употребявал аутокю, а мисълта му течеше безпрепятствено и държеше независима тирада пред екрана близо час всяка седмица. Макар да бе на напреднала възраст водещият поддържаше един от най-високите рейтинги в интервала 1998-2010 година В Бургас е прочут като легионер, наказан от Народния съд и лежал в извънредно тежки условия в пандиза, член на Съюза на репресираните, неприкрит антикомунист, публицист и държавник. Един от достоверните създатели на Съюз на демократичните сили в Бургас. До преди 5 години той бе забелязван да се движи достолепно из централната градска част със своята брачна половинка, която също бе на напреднала възраст.
Узнавайки за кончината на Григоров в малкия екран са били в потрес. Смятали, че е в новогодишна почивка и поради това, е пропуснал предаването. Бил в чудесно здраве при последното му идване в малкия екран ден преди Коледа. Същият този ден, на свечеряване Григоров се прибирал вкъщи си, както постоянно пеш. Малко преди да влезе в къщата, която живее в самия център на Бургас, е бил затрит от такси на ул.”Славянска” – сред Етнографския музей и магазин „ Амадеус”. От удара в таксито слабото тяло на Григоров, който тежеше към 50 кг отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според очевидци на случая в предпразнична вечер положението на пешеходеца е било повече от отчайващо.
„ Аз го подвигнах на тротоара със личните си ръце, дясната тазобедрена става беше счупена и костта на крайници му безусловно стърчеше на открито. Въпреки това, господин Григоров не загуби схващане, а напълно свястно съобщи персоналните си движимости в ръцете ми, в това число и бележника му с тематиките за предаванията. Помогнах да го качим в колата за спешна помощ и си споделих, че при тази възраст шансът да се раздвижи в миналото е съвсем нулев”, сподели човек, който персонално го познава.
След 14 дни борба за живот господин Григоров е умрял в болничното заведение. Иван Григоров има наследник, който живее в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР