Една от десните партии Движение България на гражданите замразява членството

...
Една от десните партии Движение България на гражданите замразява членството
Коментари Харесай

ДБГ замразява членството си в Реформаторския блок заради липсата на опозиционност

Една от десните партии " Движение България на жителите " замразява участието си в Реформаторския блок, защото не вижда задоволителна опозиционност в дейностите на представители на обединението. Решението е било взето на конгрес на групировката в Хисаря през днешния ден и ще бъде оповестено на следващия ден, научи " Дневник ".

Замразяването на участието значи, че представителите на " Движение България на жителите " няма да вземат участие в управителните органи на Реформаторския блок. От партията слагат период от един месец на сътрудниците си да изпълнят настояванията им за опозиционност преди да вземат решение да изоставен блока.

Новината бе доказана пред " Дневник " от водача на " Движение България на жителите " Димитър Делчев. Той разгласи, че от партията упорстват за незабавни дейности от страна на Реформаторския блок за рухване на кабинета " Борисов 3 ". Според източници на " Дневник " по време на форума в Хисаря партийци са изразили неодобрение, че членове на Реформаторския блок се договарят или непосредствено обслужват членове на държавното управление. Тази седмица бе публикувана информация за среща сред вицепремиера Валери Симеонов и представителите на блока Божидар Лукарски, Петър Москов и Димитър Бъчваров, на която са разисквани възможни законови промени, свързани със договорката в ЧЕЗ.

" Партията упорства Реформаторският блок да работи за интензивно основаване на необятни обединявания по места за локалните избори, т. нар Реформаторски общности за народна власт (РОД) ", сподели Делчев пред " Дневник ".

В момента в Реформаторския блок членуват с изключение на ДБГ - Съюз на демократичните сили, Български земеделски народен съюз и Разузнавателна служба на ФРГ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР