Една от четирите най-големи компании в света вече започна одит,

...
Една от четирите най-големи компании в света вече започна одит,
Коментари Харесай

Финансовото състояние на БФВ подложено на мащабна проверка

Една от четирите най-големи компании в света към този момент стартира одит, разгласи Ивайло Константинов

До края на лятото се чака да стане ясно дали Българска федерация Волейбол има отговорности и каква е точната им сума. Това разгласи особено пред " Тема Спорт " ръководителят на финансовата комисия към централата Ивайло Константинов. Шефът на Марек се завърна в Управителния съвет на БФВ през март, когато Любо Ганев бе определен за президент на мястото на Данчо Лазаров. Той към този момент е упълномощил на одиторска компания да прегледа документите на федерацията. Това бе една от главните точки по акцията на Ганев през зимата. Слуховете за отговорностите варират сред 200 и 700 хиляди лева…

Самият Константинов разгласи, че ръководената от него комисия към момента не е стартирала действителна работа, защото не са определени хората, които да влязат в нея. " На последния Управителен съвет помолих за финален път сътрудниците да дадат оферти за хората, които да влязат в нея, с цел да не бъда упрекнат, че едностранно работя. Поради тази причина няма състав и към момента не може да се каже, че финансовата комисия работи. Въпреки това разпоредих към този момент да се направи одит на външна компания. Те би трябвало към този момент да са стартирали работа. Става въпрос за една от четирите най-големи компании в света. Предвид остарялото управление, което беше до момента, може да чакаме безусловно всичко. Одитът би трябвало да е за интервал от сред 3 или 5 години обратно. Предполагам, че до края на лятото ще бъде приключен. Обемът не е чак толкоз огромен, тъй че ще се оправят бързо. При всички положения, в случай че има непозволено направени разноски, аз ще съм първият, който ще упорства хората, които са ги направили, да си понесат следствията ", сподели Константинов.

Един от отявлените критици на ерата " Данчо Лазаров " продължава да е запазен към федерацията, въпреки да попада в ръководството й. Причината за това е наличието на много хора от остарялото управление, които влязоха и в новото. " Ще се въздържа от мнения, тъй като действително няма кой знае какви фрапантни промени в сегашния Управителен съвет. Макар да съм вицепрезидент на федерацията и с другия подобен да сме нови хора, Любо Ганев е от остарелия УС, както и още много други, които не знам какво вършат, само че дано не приказвам в този момент. Умишлено съм се дистанцирал към този момент от протичащото се. Имам уверението, че ще работим по нов модел, само че сега, в който видя, че той е същият, повече няма какво да върша в това управление. В момента се вижда, че има воля за смяна, само че всичко, което решим да вършим, действително ще може да се започва след края на одита. Резервиран съм, като това е меко казано. Имам си терзанията, нека да не се окажа прав ", сподели още Ивайло Константинов.

Хари ЛАТИФЯН, в. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР