Една от четирите големи австралийски банки заяви, че е осъществила

...
Една от четирите големи австралийски банки заяви, че е осъществила
Коментари Харесай

Топ австралийска банка направи транзакция със стабилната си монета

Една от четирите огромни австралийски банки съобщи, че е осъществила първата си вътрешнобанкова интернационална транзакция, употребявайки личната си постоянна монета, построена на Етериум (ETH).

Транзакцията внедряването на смарт контракти за постоянна монета за седем съществени международни валути, демонстрирайки капацитет за редуциране на времето за осъществяване на интернационалните транзакции от дни до минути.

Също по този начин прехвърлянето е част от пилотния план на Националната австралийска банка (NAB) за постоянна монета, подкрепена от австралийския $. В споделената от институцията информация не бяха предоставени идентификационни номера на прехвърлянията.

NAB има намерение да емитира своя постоянна монета с означение, която ще бъде ръководена като пасив в счетоводните ѝ книги. Освен това банката възнамерява да даде опция за транзакции с австралийски, новозеландски, сингапурски и щатски долари, както и за евро, йена и английски паунд.

Също по този начин институцията твърди, че стабилната монета е издадена като ERC-20 токен.

Съобщението на NAB за AUDN идва към девет месеца откакто през март конкурентната Австралийска и Новозеландска банкова група (ANZ) пусна 30 милиона токена от личната си постоянна монета A$DC, който се употребява за интернационалните парични преводи и търговия с въглеродни излъчвания.


 


Банката счита, че транзакцията със постоянни монети е значим стадий за нея. Тя чака да подпомага  в транзакциите с цифрови активи до края на годината.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР