Една от 10 жени вече е преживяла кибернасилие над 15-годишната

...
Една от 10 жени вече е преживяла кибернасилие над 15-годишната
Коментари Харесай

Една от 10 жени на възраст над 15 години вече е преживяла кибернасилие

Една от 10 дами към този момент е претърпяла кибернасилие над 15-годишната си възраст. Това сочи статистиката съгласно ревюто на комисар Явор Колев, шеф на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП - Министерство на вътрешните работи, показано през днешния ден в Стара Загора на интернационалната конференция " Жените на Балканите в идващите 100 години ", проведена от Зонта клуб. А изследванията демонстрират, че 1 от всеки 3 дами ще бъде подложена на някаква форма на принуждение през живота си. С развиването на технологиите и с тяхна помощ от ден на ден са дамите и девойките, застрашени от кибернасилие и кибертормоз.

Това може да бъдат както виртуално блудничество и изнудване, по този начин и киберпреследване и разпространяване на персонални данни в мрежата. Особено публикувани са насилствената порнография, по този начин нареченото " отмъстително порно " - качване на порно изображения, без лицата на тях да са дали единодушието си за това, електронно подкрепяне на трафик или закани за обезчестяване и даже за ликвидиране. Особено рискови са " сантименталните измами ", които под прикрието на сладки думи и обещания целят да се докопат до парите на жертвата.

Заради тези и други рискове, които дебнат в обществените мрежи, специалистите поучават дамите и девойките да настройват профилите си на " персонални ", да не одобряват другарството на непознати, изключително на хора, които са съмнителни - имат оповестена единствено 1 фотография и са едва дейни в интернет. Явор Колев поучава още дамите да не дават информация за себе си, изключително пък такава, по която те могат да бъдат открити физически - да вземем за пример къде работят или кои заведения посещават. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР