Една оставка в момента означава да съборим правителството – за

...
Една оставка в момента означава да съборим правителството – за
Коментари Харесай

Каракачанов: Оставка означава да съборим правителството, Симеонов: Не съм изрод

Една оставка сега значи да съборим държавното управление – за мен това не е решение. Това съобщи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след Коалиционен съвет на " Обединени патриоти ".
Каракачанов изясни, че съгласно него възможна оставка на Симеонов значи, че Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия могат да се върнат на власт, а това не е решение.
" Изразих моето мнение пред господин Симеонов. Той дълго и нашироко изясни какво е желал да каже и че не е имал поради да наскърбява майките. Аз мисля, че подсказах през днешния ден на празника на тези, които бяха. Какво значи оставката на един вицепремиер – или рухване на държавното управление.
Вчера бях доста впечатлен от обстоятелството, че госпожа Корнелия Нинова ме прикани аз да бъда индивидът, който да смъкна държавното управление, искайки оставката на Валери Симеонов ", коментиря той. По думите му, в случай че се изгони НФСБ от ръководството, би трябвало да се разчита на Марешки. " За мен това не е опция. От тази позиция показах моето мнение, че господин Симеонов малко по-внимателно би трябвало да сортира думите, с които се показва. Аз персонално не бих употребявал сходни думи. Искам да кажа и нещо друго. За мен това не е решение. Много по-важно е, че държавното управление си прави работата. Ние приказваме за майките на деца с увреждания, само че бюджетът от 270 млн. лева за хората с увреждания се усилва с 60 %. Правителството си е свършило работата и продължава да я прави ", добави Каракачанов.
От своя страна вицепремиерът Валери Симеонов изясни пред публицисти, че " не е урод ", съобщи БГНЕС. " Вижда се, че част от тези деца имат недъзи. Хората, които прочетат деликатно, ще им стане ясно какво съм споделил. Кресливи майки на сякаш заболели деца " беше извадено от подтекста и не съм го споделил. Между тях има 13 думи. Наистина ли някой от вас го мисли, че може да съм го споделил. Не виждам причина да се оправдавам, че не съм вярно свестен ", обърна се Симеонов към публицистите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР