Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга

...
Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга
Коментари Харесай

Хотелът по морето колкото 2 шезлонга

Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга на плажа в курортното населено място. Цената на човек в стая с три кревати е 51 лева, а на шезлонгите – 40 лв.. Според концесионера на плажа тази цена дори била ниска, тъй като с цел да излезе на облага, трябвало да взима по 80 лв.. Той обаче се оправда, че по 40 лв. за сянка взимали единствено за дребен сектор от плажа.

На процедура тази цена е равна на парите за ВИП-зона с балдахинова шатра, оборудвана с меки възглавници и кревати на плажовете край Слънчев бряг, Созопол и Лозенец. Това сподели инспекция на в. “Монитор “.

Плажът на къмпинг „ Нестинарка ” край Царево пък е преди всичко по евтиния, само че единствено на хартия. Официално чадърите и шезлонгите там костват по 36 стотинки броя, само че действително туристите заплащат по 5 лв. за всяка от екстрите. Уловката бе пусната в ход още преди два сезона. Шезлонгът в действителност е 36 ст., само че върви в комплект с шалте, за което плащаш петачка. Така комплектът с чадър и два шезлонга излиза 15 лв. вместо 1,08 лева

С национални цени и без никакви хватки почиват летовниците в Обзор, където сянката коства 3 лв. за през целия ден.

На известния плаж пред ММЦ-то в Приморско сянката чадър и шезлонг се наемат за по 5 лв..

Същите са цените на “Каваците - Юг ”, “Смокините ” и на къмпинг „ Градина ”.

По петачка за чадър и шезлонг вземат на Аркутино, Приморско, Лозенец и Арапя, централния в Царево, северния в Ахтопол.

Толкова костваха до неотдавна и плажните екстри и на линията Стамопуло до някогашната резиденция “Перла ”, само че от няколко дни комплект от чадър с два шезлонга се харчи за трийсетачка, а единствено сянката е оценена на 25 лева

На централния плаж в Созопол и на " Харманите " чадър и шезлонг се оферират за 12 лева в комплект. На северната линия на Каваците и на Буната в Поморие екстрите ще костват по 4 лв..

Без смяна остават цените на Централния в Бургас - 5 лв. за чадър и 7 лв. за шезлонг. На екзотичния плаж на къмпинг „ Оазис “ в община Царево, двете екстри костват по 6 лв..

Във високия ценови клас по южното черноморие се подреждат трите плажа в Слънчев бряг. Централната и южната линия резервират миналогодишните цени от 10 лева за чадър и още толкоз за шезлонг, а на северния екстрите са по 9 лева С левче по-малко - по 8 лв. за сянка и шезлонг ще броят туристите и на Южния плаж в Несебър. Същите са цените и на линиите в Св. Влас. На плаж „ Река – Вая ”, в местността Иракли чадър и шезлонг ще се наемат против 6 лева за брой, а цената на комплект екстри с включена храна и питиета е 36 лв..

По 30 лв. излиза комплект чадър с два шезлонга във ВИП-зоната на Централния плаж в Лозенец. Останалите екстри обаче са по 6 лв.. Свободните зони по всички южни плажове са строго спазени и даже са повече от плануваните 50%. Туристите обаче недоволстват, че безплатните места не са толкоз атрактивни, тъй като са прекомерно покрай морето или са в най-отдалечената част.

Предприемчиви притежатели и наематели на крайбрежни заведения по варненския плаж пък притеглят непрекъсната клиентела, като оферират безвъзмездна сянка. Безплатна е сянката и за гостите all inclusive в най-големите хотели в курортите, където плажните такъми са част от туристическия пакет. На другия полюс е плажът на курорта „ Камчия “, който за първа година това лято има концесионер. Той е определил цени на чадър и шезлонг от по 15 лева Цената е рекордна за варненско, където нормално тя стартира от 2 и стига най-много до 12 лева

Високи и тази година остават цените на плаж „ Св. св. Константин и Елена – Север “, където чадърът коства 20 лв., а шезлонгът – 10 лева В прилежащия до него плаж те се оферират на три пъти по-ниска цена. На огромния плаж на курорта чадърът е 6 лв., а шезлонгът - 5 лева

В някогашната резиденция на Централен комитет на Българска комунистическа партия „ Слънчев ден “ цените за сянката бяха по 7 лв., само че към този момент са по 8 лв.. На „ Ривиера “ шезлонг плюс чадър заковават 30 лв., а шатрата е 50 лв.. Цените на шезлонгите и чадърите по другите плажове във варненско не са поскъпнали и тази година. В най-крайната част на Варненска област, плаж „ Панорама Север “ до къмпинг „ Лагуна “, цената е 5 лв. за чадър и шезлонг.

Най-ниски обаче са цените на плаж „ Кабакум – Север “ край Варна, където за шезлонг и чадър се заплаща по 2 лв.. В „ Златни пясъци ”, чадър и два шезлонга са от 24 до 36 лева, съгласно мястото на плажа.

Във Варна цената е на половина – по пет лв. за прилагане на всяка от двете екстри. Шатрата на тузарския плаж „ Рапонги “ пък е 40 лв.. В разгара на лятото, пясъчните линии на юг са празни, а туристите, които събират загар на плажа се броят на пръсти. Повечето избират да се пекат край хотелските басейни, които са безвъзмездни.

Над 5 млн. се чака да бъдат визитите на задгранични туристи в България през това лято. На база ранни записвания прогнозите са общо за спад в границите на 3 до 6 % по отношение на миналогодишния летен сезон, сочат данните на Министерството на туризма. Според разбори на ведомството на Николина Ангелкова през юни 2019 година туристическите визити на чужденци у нас са били сред 1 млн. и 1,3 млн., като упованията са за дребен спад по отношение на юни предходната година. Окончателните данни за юни 2019 година от Национален статистически институт ще бъдат оповестени в края на юли и тогава ще се направи тъкмо съпоставяне.

Сред водещи пазари по брой туристи през юни са били Румъния, Гърция, Русия, Германия, Украйна, Полша, Англия, Турция, Молдова, Северна Македония. Според последните данни на Национален статистически институт за интервала януари-май 2019 за цялата страна визитите на чужденци у нас са 2 443 029, което е растеж въпреки и най-малък (0,3%) спрямо януари-май 2018 година Това дава съображение да имаме вяра, че спадът на пазари като Германия и Русия, може да бъде отчасти обезщетен от други посоки. Добри са прогнозите за туристите от Англия и Украйна, където чакаме растежи в границите на 5% до 10%, разясниха от ведомството на Николина Ангелкова.

По данни за полетите на летища Бургас и Варна се резервират упованията за по-труден сезон по Северното Черноморие. На летище Бургас сумата от излитащи и кацащи полети за сезон 2019 е с към 14% растеж на пазара във Англия по отношение на лято 2018, а за Израел растежът е от13,6%, Чехия резервира равнището от предишното лято с доста леко нарастване под 1%. Украйна обаче бележи растеж от над 46%, Ирландия 45,5%, Австрия над 14%, Белгия 4,7%, и Естония с 43%. На летище Варна тази сума от полети за Англия е с 27,7% растеж по отношение на лято 2018.

Увеличението на туристите от Турция е със 7,6%, Израел 6% и Франция с 23,8%. Според последните данни на Национален статистически институт за интервала януари-май 2019 визитите на чужденци у нас са 2 443 029, което прави нарастване от 0,3% спрямо януари-май 2018 година, сочат още данните на туристическото министерство. От там прибавиха още, че проучване от последните дни демонстрира, че 54% от българите ще почиват това лято на Черноморието ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР