Една неудобна истина избуя в навечерието на манчестърското дерби, която

...
Една неудобна истина избуя в навечерието на манчестърското дерби, която
Коментари Харесай

Юнайтед не може да си позволи да изпусне Поч като Пеп

Една неуместна истина избуя в навечерието на манчестърското дерби, която стана още по-неудобна от обстоятелството, че малко се е трансформирало на „ Олд Трафърд “ от оня миг. На Джосеп Гуардиола му припомниха, че в случай че желанието на Алекс Фъргюсън, упоменато в книгата „ Да водиш “, се бе изпълнило, във вторник вечер експертът от Сантпедор щеше да е на пейката на Манчестър Юнайтед, а не да търчи към тази на Манчестър Сити по време на първия полуфинален мач за Купата на лигата.

Гуардиола и Фъргюсън вечеряли дружно в ресторант в Ню Йорк през декември 2012 година, шест месеца преди шотландецът да се отдръпна след 27 години променяне на ландшафта на британския футбол. По това време Пеп беше посред почивната си година след напускането на Барселона и Сър Алекс изискал от него да му звънне един телефон, преди да одобри която и да било оферта за завръщане в треньорската специалност.



Гуардиола, който Байерн (Мюнхен) разгласи за собствен нов ментор четири месеца по-късно на мястото на Юп Хайнкес за сезон 2013/14, призна, че тогава не е схванал напълно ясно желанията на легендата на Юнайтед. Така „ алените дяволи “ изтърваха топ целта на Фърги за преустройството на клуба след неговото отдръпване и вместо това се стопираха на Дейвид Мойс. Както всички ние добре знаем, тази история нямаше хепиенд.

През 2017 година Гуардиола разкри, че от Манчестър Сити са натиснали крепко да го привлекат при себе си още от първия му ден на „ Алианц Арена “ и че им е заречен да иде при тях, в случай че един ден реши да работи в Премиър Лийг. В понеделник пък настоя, че към този момент няма никакъв късмет да премине на „ Олд Трафърд “ в бъдеще, тъкмо както в никакъв случай няма по какъв начин да премине в Реал Мадрид поради сантименталната си обязаност с Барселона.



В Юнайтед още пресмятат големите загуби от изпускането на своята първа цел за мениджърския пост в ерата пост-Фъргюсън, като болката е още по-голяма поради обстоятелството, че са принудени да гледат по какъв начин вместо това 48-годишният експерт трансформира градския противник в преобладаващата мощ на локалната сцена.

Откакто Гуардиола беше назначен отпред на „ жителите “, те натрупаха цели 73 точки повече от 20-кратните първенци и преоформиха стандартите за условия за печелене на купата. Неслучайно в рекордния си минал сезон Ливърпул на Юрген Клоп взе удивителните исторически 97 точки и те отново не му стигнаха да вземе бленуваната шампионска корона.

В момента „ алените дяволи “ са на 13 зад 3-тия този сезон Сити и на процедура изгубиха възможностите си за край за Купата на лигата, откакто паднаха с 1:3 от градския противник в първия полуфинален конфликт посред „ Олд Трафърд “. Това напълно задълбочи подозренията към това дали Оле Гунар Солскяер е точният човек, който да върне победните привички в в миналото преобладаващия тим.



Норвежецът първоначално се смяташе единствено за краткотраен вид за пейката с концепцията бързо да вдигне бойния дух в съблекалнята след отровената от Жозе Моуриньо атмосфера в последните му месеци в клуба. Записаните 14 победи в 19 мача и изключително удивителният поврат против Пари Сен Жермен в Шампионската лига обаче отклониха вниманието на управлението от цел №1 в дълготраен проект – Маурисио Почетино, и вместо това пристигна тригодишният контракт за Солскяер.

Мениджърът на „ алените дяволи “ демонстрира положителни хрумвания и планове, но гореспоменатият интервал си остава най-положителният при него до момента, като тимът към момента не е записал три следващи победи в Премиър Лийг през този сезон.

Юнайтед изключително страда против дълбоки блокове в отбрана от противниците, защото не може да употребява единственото си мощно офанзивно оръжие – контраатаките. Макар че Гуардиола прикани за самообладание към 46-годишния норвежец, няма подозрение, че идване още в този момент на свободния все още Почетино на пейката на „ Олд Трафърд “ би донесло надалеч повече неудобства и за първенците от последните два сезона, и за останалите от Голямата шестица в Премиър Лийг.



Допълнително удостоверение на тази теза е фактът, че аржентинският някогашен ментор на Тотнъм оглавява листата с претенденти за мениджърския пост в Манчестър Сити, когато серийният победител Гуардиола реши да смени местоработата си.

Може ли Юнайтед да си разреши да остави историята да се повтори? Разтегнатите вратни мускули от гледането високо нагоре към водачите в класирането подсказват, че отговорът е „ не “. Както подсказва и статутът на втори най-хубав тим в Манчестър.
Мелиса Реди, „ Индипендънт “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР