Една необичайна изложба ще привлече вниманието на гражданите и гостите

...
Една необичайна изложба ще привлече вниманието на гражданите и гостите
Коментари Харесай

Николай Тотев със самостоятелна изложба, но без абсент

Една необикновена галерия ще притегли вниманието на жителите и гостите на София в четвъртък, 13. юни. Художникът Николай Тотев е избрал за своето показване нетрадиционна конюнктура – основаните особено за изложбата през последната година произведения ще бъдат поместенисред антикварни мебели и предмети в салона на столична аукционна къща.
Но освен по тази линия създателят е търсел връзка с предишното – в действителност картините му съставляват цитати на известни произведения от близкото и по-далечното минало. За тях Николай Тотев споделя:
„ Тръгнах на странствуване през вековете, с цел да срещна великите създатели, основали произведения – примери на вечността.
Търся свободния дух в ателиетата на сътрудниците от минали времена. От холандските майстори, божествения Ботичели и мистичния и мистериозен Леонардо. Разхождам се през портретите на Караваджо, смигам шеговито на Албрехт Дюрер, а след това пийвам вино с импресионистите Тулуз Лотрек и вълшебния Моне.
Малко по-дълго оставам при обичаните ми експресионисти и сюрреалисти. Рецитирахме стихове на дадаистите чак до зори.
Накрая изтощен, само че свободен стоя пред режещите, като с бръснач сетивата картини на Фрида Кало.
След пътуването се прибирам в моето ателие, изпълнен с кураж. “
За читателите на Actualno.com Николай Тотев издаде и още една от изненадите, които е подготвил за събитието – в каталога към изложбата „ Стихове без абсент “ ще бъдат поместени QR-кодове, които да водят феновете на изкуството към „ истинските “ вдъхновителина неговите произведения!
Откриване: 13. Юни 2019 година от 18:30 часа в салона на Аукционна къща „ Енакор “ на ул. Денкоглу 30 в София.
Вижте повече за събитието тук: https://web.facebook.com/events/2264656270455483/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР