Една немалка част от приложенията за мобилна сигурност в дигиталния

...
Една немалка част от приложенията за мобилна сигурност в дигиталния
Коментари Харесай

Внимавайте: Много от приложенията за защита в Google Play са безполезни

Една немалка част от приложенията за мобилна сигурност в цифровия магазин на Android са изцяло безполезни, а някои от тях – искрено зловредни. Това излиза наяве от проучване на компанията, провеждаща относителен разбор и проби на приложения за отбрана AV-Comparatives.

В последните години, всеобщият консуматор все по-често употребява главно своето мобилно устройство, с цел да прави пътешествия си в Мрежата, преглежда работни документи, прави бизнес и банкиране, забавлява се, комуникира със своите другари. Съвсем разумно, това кара и нарушителите да обръщат взор към дребните джобни компютри в опит да правят своите престъпни дейности. В магазина на Android се оферират голям брой приложения за отбрана, които постоянно ви подсигуряват, че с тях ще сте предпазени на 100%. Не, че има 100%, само че и тези проценти нерядко, клонят към нулата, а дори от време на време са и с негативен знак, разбираме от отчета на AV-Comparatives.

Специалистите от организацията са анализирали 250 приложения за сигурност, които може да се открият в Гугъл Play.

Организацията решила да тества тези приложения, изправяйки ги против 2000 зловредни и 100 „ чисти “ или безвредни APK файла, което дало като резултат 500 000 кръстосани теста. Не било за удивление, че артикули на реномирани компании, като Avast, Bitdefender, ESET, F-Secure, G-Data, Kaspersky, McAfee, Sophos, Symantec, Tencent, Trend Micro и Trustwave се справили повече от добре със зловредните файлове. В последна сметка, 70 от тестваните артикули блокирали над 80% от зловредните проби, а 80 от тях – над 30%, без неправилни засичания на „ положителни “ файлове като зловредни. Според компанията, антивирусните артикули, засичащи зловредите с предел по-нисък от 30% са считани за неефективни и дори несигурни. 138 от тестваните приложения били квалифицирани като неефективни, поради невисок предел на детекция или поради прекомерно доста неправилни детекции. Други от тях пък напряко били засечени от законни приложения за сигурност, като зловредни – троянски коне, евентуално нежелани приложения, подправени антивирусни. Вероятно скоро те да бъдат отстранени от магазина на Гугъл.

AV-Comparatives поучават да не се подвеждате по броя на свалянията на обещано приложение, мненията под страницата му в Гугъл Play, а от репутацията на компанията в антивирусния набор по принцип.

„ Освен, че вземат участие в проби на самостоятелни институти за инспекция, сходни компании имат професионални уеб сайтове с информация за контакт и политики по конфиденциалност. Възможно е и просто да изпробвате приложението – нормално за няколко седмици гратис – преди да го закупите. След това потребителят може самичък да реши неговата полза и някои други спомагателни характерности на продукта. Някои от тези компании доставят доста ефикасни безвъзмездни версии на техните приложения. По принцип е евентуално тези приложения да демонстрират повече реклама от платените версии, въпреки и това да не е обща процедура “, заключават от организацията.

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР