Една напрегната седмица заради изострянето на отношенията между Иран и

...
Една напрегната седмица заради изострянето на отношенията между Иран и
Коментари Харесай

Възможно е да се покачат цените на горивата заради кризата в Близкия изток

Една напрегната седмица поради изострянето на връзките сред Иран и Съединените щати, в която с необикновен интерес експертите следиха придвижването точно на цените на горивата. Както и всеки знак на пазарите, изключително чувствителни на всяко придвижване на сцената на тази част на света. Ясно е, че всеки политически трус отзвучава в стопански последици.
“На този стадий няма заплаха от съществено повишение на цените на горивата. Цените на суровия нефт, които скочиха при започване на седмицата поради напрежението в Ирак и Иран, се успокоиха. На процедура на пазара на недопечен нефт има голям остатък, което потиска цените надолу. Трябва да се случи в действителност огромен прелом, който да прекъсне доставките, с цел да се усети сензитивен и нескончаем растеж на цените на суровия петрол”, счита енергийният специалист Мартин Владимиров.
"Оттам и цените на горивата остават замръзнали за този миг, защото доставчиците на горива са закупили нужното им количество недопечен нефт, с цел да го рафинират. Не се чака да има спекулации. Шоковото повишаване беше за няколко дни, само че пазарът се успокои”, сподели още експертът.
Не е мръднала междинната цена на горивата на територията на страната. Средната цена на бензина е 2,22 лева, а за дизел – 2,28 лева От началото на годината до този миг във всеки един ден междинната цена е била тази. Единствено във Варна тя е малко над междинната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР