Една мащабна ядрена атака би имала опустошителни последици не само

...
Една мащабна ядрена атака би имала опустошителни последици не само
Коментари Харесай

Колко ядрени бомби са необходими за апокалипсис

Една огромна нуклеарна офанзива би имала опустошителни последствия освен върху региона, който е цел на нуклеарен удар, само че и върху страната агресор, предизвестява ново изследване, представено от „ Дейли Мейл “ (Daily Mail).

В първо по рода си проучване, учени са пресметнали какъв брой нуклеарни оръжия са нужни, с цел да бъде наранена нацията агресор и се оказва, че

броя е към 100. Деветте нуклеарни страни в света обаче разполагат общо с 15 хиляди нуклеарни оръжия .

Дори при най-хубавия вероятен сюжет, учените предизвестяват, че огромна офанзива може да провокира резултати по целия свят, като милиони ще загинат при първичния гърмеж, а световната „ нуклеарна есен “ ще докара до дефицит на храна и всеобщо недояждане.

Мъжът, който избави живота ни

Съединени американски щати разполагат нови нуклеарни бомби в Европа

Колко елементарно президентът на Съединени американски щати може да стартира нуклеарна война

Съединени американски щати и Русия разполагат с хиляди нуклеарни оръжия, означават откривателите, а Англия, Франция, Китай, Индия, Пакистан, Израел и Северна Корея имат свои лични арсенали.

В новото изследване, оповестено в списание „ Safety”, учените настояват, че броят на нуклеарните оръжия би трябвало да бъде сведен до 900 общо, или по 100 нуклеарни оръжия за всяка от деветте нуклеарни страни.

„ Със 100 нуклеарни оръжия към момента ще имате нуклеарна отбрана, само че заобикаляйки възможен отговор от нуклеарната есен, която ще убие личните ви хора “ ,

споделя Джошуа Пиърс, професор в софтуерния университет в Мичиган.

„ Разходите за защита след 11 септември демонстрират, че ни е грижа за отбраната на американците. Ако използваме 1000 нуклеарни бойни глави против зложелател и той не ни отговори със същото, ще забележим, че ще умрат 50 пъти повече американци, в сравнение с 11 септември, поради последствията от личното ни оръжие “, прибавя Пиърс.

Според учените: „ Никоя страна не би трябвало да разполага с повече нуклеарни оръжия, в сравнение с броят, нужен за неприемливи равнища на напън върху околната среда, който ще даде отражение и върху страната агресор, в случай че бъдат употребявани “.

Ако 100 нуклеарни бомби бъдат хвърлени в гъсто обитаем град, като някой от най-гъсто обитаемоте региони в Китай, единствено гърмежът ще убие над 30 млн. души.

Саждите от такава огромна нуклеарна офанзива ще блокират слънчевата светлина, причинявайки спад на температурите и преваляванията.

Това ще докара до фрапантно понижаване на производството на храни. Дори и в най-хубавия сюжет, съгласно оценките в проучването, откривателите споделят, че последствията ще бъдат съществени. Ще има дефицит на храни в по-богатите страни и всеобщ апетит в по-бедните.

Въз основа на изводите си откривателите са безапелационни, че поддържането на нуклеарен боеприпас, по-голям от 100 оръжия, е срещу най-хубавите ползи на нацията, която разполага с подобен боеприпас.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР