Една ключова за Милан седмица откъм трансфери може да достигне

...
Една ключова за Милан седмица откъм трансфери може да достигне
Коментари Харесай

Нов собственик се готви да върне старата слава на Милан

Една основна за Милан седмица откъм прехвърляния може да доближи напълно разнообразни мащаби на пазара поради ширещите се клюки, че клубът може да бъде продаден напълно скоро. Името, което непрекъснато ехти в Милано, е това на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), ръководена от най-богатия европеец Бернар Арно.

„ ЕЛИЪТ “ ТРЯБВА ДА ПРОДАВА

Ще се върнем към тематиката за слуховете към Арно по-късно с значимо удостоверение, но към този момент ще се задържим към сегашния притежател на клуба „ Елиът “. Към момента е ясно това, че групата отпред с Пол Сингър е задължена да продаде дяловете си. Инвестиционният фонд закупи Милан през 2018 година с желанието да усили финансовите си облаги с следваща продажба.

Близки до фонда на Сингър източници настояват, че сега на покупката на Милан пред акционерите на „ Елиът “ е показан проект за период от две до три години, така че би трябвало да е планувана продажба до 2021 година. Колкото по-скоро съумеят от „ Елиът “ да продадат клуба, толкоз по-голяма облага би трябвало да осъществят.



Причината за това е, че „ и росонери “ непрекъснато са на загуба, както потвърждават и последните финансови резултати (загуби от съвсем по 10 млн. евро на месец). И това, несъмнено, е преди приемането на крайното утвърждение за построяването на новия стадион, което не би трябвало да е проблем.

Предвид всички тези хипотези, от „ Елиът “ би трябвало да продадат Милан за към 1 милиард евро или малко по-малко. При това състояние би се направила облага от към 300 млн. евро, откакто извадим дължимите 300 млн. към Йонхон Ли, вложените при покупката на клуба 265 млн. и изхарчените над 150 млн. на трансферния пазар.



„ АРНО ЗАВЪРШВА ПОКУПКАТА НА МИЛАН “

Сега дано се върнем към Бернар Арно, притежател и на фамозната марка „ Диор “. При все че от LVMH group непрекъснато отхвърлят спекулациите, слуховете, че Арно може да стане напълно скоро новият притежател на „ и росонери “, стават от ден на ден и все по-упорити.

Ключова роля в договарянията се играе от Ариедо Брайда. Именно непосредствен до някогашния общоприет управител на Милан източник твърди, че покупко-продажбата на клуба на процедура към този момент е приключена.

Не е единствено това обаче. Имало е и загадка среща на равнище висше управление, на което се е появила съответната опция да бъде докаран Масимилиано Алегри за нов старши треньор от сезон 2020/21. Също на нея се е говорило и за това Звонимир Бобан да продължи да е с управителен функционалности, само че да се нагърби с още нови отговорности и да поеме повече тежест.



Ключова роля е планувана и за Златан Ибрахимович. При все че шведът приказва към този момент единствено за шестмесечно оставане в Милан, това е единствено тъй като всичко ще се промени през юни и по тази причина той не желае към момента да подписва нов контракт с „ и росонери “. Би го сторил през лятото, когато би се трансформирал в центъра на новия премоделиран план, стига физическото му положение да го разрешава.

Красноречиви индикатори от пазарна позиция за идните събития са актуалните ходове на клуба мъдро да разкарва някои от актуалните си футболисти, с цел да понижи броя на обвързаните договорно в състава и/или да разчисти терена за новите притежатели.

Освен всичко друго, за разлика от останалите тимове, Милан не се и пробва да довежда нови играчи и да се обвързва за бъдещето с тях точно тъй като това ще вземат решение хората от новото управление. Единственият, с който е имало прелиминарен контакт (пак съгласно близки до новите управници източници), наподобява да е Тиаго Силва. Обаждане от вежливост или действително предложение? Е, след завръщането на Ибрахимович нищо не е изключено.



Сигурното тогава е това, че от „ Елиът “ ще продадат клуба доста скоро. И в случай че слуховете се потвърдят, новият притежател ще бъде Бернар Арно. Това би представлявало гаранция за всички тифози на Милан, че след толкоз доста години на страдалчество в лоното на посредствеността, техният обичан тим още веднъж ще се прицели в най-големите титли. С Масимилиано Алегри на пейката.

Вито Анджеле, sempremilan.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР