Една жена загина, а десетина души се водят изчезнали след

...
Една жена загина, а десетина души се водят изчезнали след
Коментари Харесай

Продължава издирването на оцелели след свлачището на италианския о. Иския

Една жена почина, а десетина души се водят изчезнали след свлачище, породено от проливни дъждове на италианския остров Иския, край крайбрежията на Неапол, съобщи Франс прес.

Вчера сутринта вълна от тиня и парчета опустоши дребния град Казамичола Терме в северната част на острова, като затрупа най-малко една къща и отнесе коли в морето, оповестяват италианските медии и избавителните служби.

Първата жертва е жена, чието тяло е открито от спасителите, заяви на конференция префектът на Неапол Клаудио Паломба.

Някои от в началото оповестените за изчезнали лица по-късно бяха открити невредими, в това число семейство с новородено бебе. До средата на следобеда обаче към момента имаше към 10 души в неопределеност, сподели Паломба.

,,Опасяваме се, че има и други жертви, само че към този момент броят на жертвите е един загинал'', съобщи за Агенция Франс Прес представителят на пожарната Лука Кари.

Операциите по издирването са затруднени от продължителните дъждове и мощните ветрове, които забавят и идването на подкрепления с ферибот от континента.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедози заяви по-рано, че няколко души са затрупани в калта, като дефинира обстановката като " доста сериозна ". Той обаче опроверга изказванията на своя сътрудник, заместител министър-председателя и министър на инфраструктурата Матео Салвини, който заяви, че броят на починалите е осем. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР