Една жена, която използва псевдонима Lilll тези дни чрез социалните

...
Една жена, която използва псевдонима Lilll тези дни чрез социалните
Коментари Харесай

Кетогенна диета: Отслабнала с 50 кг без упражнения за 10 месеца

Една жена, която употребява псевдонима Lilll тези дни посредством обществените мрежи показа опита и триумфа от своята диета, с която отслабнала с 50 кг за 10 месеца.

Тя също по този начин разгласява “преди и след ” фотография, която ясно демонстрира загубата на килограми. Приложила една от по този начин наречените кетогенни диети.

“Аз не съм доктор, аз единствено споделям с вас какво ми оказа помощ. ”

Реших да тествам кетогенна диета. Приемам към 20-25 чисти въглехидрати дневно. Между 90 и 95% от моя банкет на въглехидрати идва от зеленчуци, с огромно количество протеини от пилешко, говеждо, пуешко и други

За тези, които търсят причина или мотивация: просто започнете! Шамарът, който ме отрезви, беше, когато се качих на кантара и разбрах, че съм качила с 30 кг повече, в сравнение с си мислех. Ще бъдете признателни на себе си след 1 година (или 10 месеца). Повярвайте ми. Планирам да смъква още няколко кг (все още имам няколко излишни) – написа тя, наред с други неща.

Какво съставлява кетогенната диета?

Кетогенната диета значи меню, което минимизира приема на въглехидрати денем. Изключителната известност на тази диета е с помощта на опцията за бърза загуба на тегло. Консумират се храни богати на протеини.

Някои от най-известните диети за бързо намаляване са високопротеинови диети, с невисок % на въглехидрати.

Тези диети са присъщи с това, че максимален брой калории идват от храни, богати на протеини, като аленото месо, рибата, яйцата, пилешкото и сиренето, до момента в който храните, които са богати на въглехидрати се заобикалят или се употребяват в доста дребни количества.

Какви са рисковете?

Въпреки че някои специалисти по хранене не предлагат използването на такива диети, те въпреки всичко са едни от най-популярните, най-вероятно поради бързото намаляване в самото начало.

Някои от най-известните високопротеинови диети са: диета на Аткинс, South Beach диета и диета на Дюкан.

Целта на множеството диети с високо наличие на протеини е да провокират така наречен “положителна кетоза ”, която на собствен ред провокира интензивно изгаряне на мазнини. Поради тази причина такива диети се назовават кетогенни диети.

Това е специфичен метод на хранене, който се основава на положението кетоза, в което организмът влиза след несъмнено време, при хранене с белтъчини и мазнини. Когато тялото навлезе един път в това положение, вместо захар като главен източник на сила, той употребява мазнините.

Това събитие поражда, когато организмът получава доста малко количество въглехидрати в несъмнено време. След като стартираме с кетогенна диета, тялото минава през няколко промени:

След към 48 часа от началото, тялото стартира да употребява кетоните за по-ефикасно консумиране на силата, съхранявана в аварийните мастни кафези. С други думи, първичният източник на сила към този момент не са въглехидрати, а мастните киселини. Ето за какво, по време на кетозата, не е проблем да ядете храни с по-висок % мазнини, в сравнение с нормално.

Въпреки това, диета, която се основава на едни и същи храни: сирене, яйца, месо и риба, може да има неподходящи последствия за здравето. Някои хора, които одобряват прекалено количество храни от скотски генезис, постоянно имат нараснал холестерол, остеопороза или нараснали триглицериди.

Най-често срещаните проблеми и затруднения, свързани с тези диети, са:

Проблем с бъбреците
Консумацията на прекалено много белтъчини може да натовари бъбреците и да утежни здравословното положение на лицето, което към този момент има проблем с бъбреците.

Висок холестерол
Добре позната е връзката на високопротеиновата диета с високия холестерол.

Остеопороза и камъни в бъбреците
Високопротеиновите диети предизвикват нараснало обособяване на калций в урината, което в дълготраен интервал от време усилва риска от остеопороза и камъни в бъбреците.

Рак
Високопротеиновите диети не провокират рак, само че лимитираният банкет на плодове, зеленчуци и зърнени храни, а с това и на витамини, минерали и ензими, фибри и антиоксиданти, се понижава и приема на най-големите борци против разнообразни форми на рак.

Здравословно намаляване

Експертите по хранене и намаляване считат, че високопротеиновите диети крият повече опасности, в сравнение с изгоди и че тяхната прелест се състои основно от обещанието за бързо намаляване.

В множеството случаи хората избират такава диета, вместо да трансформират навиците и метода си на живот. По този метод, след избрана загуба на тегло, те могат да се върнат към остарелия режим и да си върнат старите килограми.

Загубата на килограми би трябвало да има за последица понижен % на телесни мазнини, а като цел: понижаване на риска от сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане, диабет и рак, а освен за намаляване и за придобиване на по-добра линия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР