Една жена е с опасност за живота, а двама остават

...
Една жена е с опасност за живота, а двама остават
Коментари Харесай

Една жена е с опасност за живота, а двама остават в тежко състояние след катастрофата край село Микре

Една жена е с заплаха за живота, а двама остават в тежко положение след злополуката край село Микре. Това сподели на брифинг началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски за настанените трима потърпевши от злополуката край село Микре, предава „ Фокус ".

„ В нашата болница са докарани трима пациенти, които са тежко ранени и един в нашата плевенска болница, който е с леки контузии на 47 години. По-скоро при него спорен е стресът и високото кръвно налягане, само че сътрудниците ще се оправят. Той е без заплаха за живота. В реанимация сега имаме трима заболели, двама от които са в схващане и най-тежко потърпевшата, за която стана въпрос нощес, е в много тежко положение. Тя е с фрактура на лицевите кости. Няма нито една лицева кост, която да е здрава. Има строшаване на черепа в мозъчната част с мозъчна травма. Оттам надолу има контузионен бял дроб, много сериозен. Могат да произтекат много съществени проблеми ", разяснява проф. Мутафчийски.

По думите му кървенето е спряло, а то е било много значително, тъй като още в Ловеч се е наложило преливане на пет банки кръв и плазма.

„ Тук е продължено преливането с още четири сака кръв и три плазма. Преодоляно е шоковото положение, само че болната е с доста тежка фрактура на таза. Тепърва чакаме развиване на затруднение и то най-много на белия дроб. Има действителна заплаха за живота ѝ, само че е в тежко нормализирано положение. Предстоят ѝ голям брой оперативни интервенции. По отношение на счупванията на скелетните кости, както и на лицево-челюстните, които никога няма да могат да се преодолеят с една единствена оперативна намеса. Предстоят серийни интервенции ", добави той и посочи, че идващият потърпевш е 74-годишен мъж с рана на скалпа.

„ В момента е в нормализирано положение, контактен и напълно съответен. Има тежка фрактура на таза, за която ще следва оперативно лекуване ", добави проф. Мутафчийски.

„ Третата потърпевша е жена на 56 години с лека мозъчна травма, лека рана в региона на главата, само че има серийни фрактури от трето до седмо ребро в лявата гръдна половина с непълен излив, както и строшаване на лопатката, което е белег, че е сериозна контузия в региона на гърдите, тъй като това е кост, която доста мъчно се чупи. Имаме нараснало внимание във връзка с развиване на затруднение на белия дроб. И при нея имаме строшаване на лява тазобедрена става. На нея ѝ предстоят оперативни интервенции ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР