Една жена е била евакуирана от дома си, след като

...
Една жена е била евакуирана от дома си, след като
Коментари Харесай

Улица в центъра на Варна пропадна заради строителен изкоп

Една жена е била евакуирана от вкъщи си, откакто улица в центъра на Варна пропадна поради строителен ров. Аварийните екипи са позволили, че е допустимо приключване на газ, което към този момент е отхвърлено. По непотвърдена информация причина за случая са ВиК повреда или избили подпочвени води. Водоснабдяването и електрозахранването в региона към този момент са възобновени.

Варна

Заради свличането на земна маса пропада 6-метров сектор от улица " Петър Парчевич " във Варна. Срутването повлича и огромно дърво, което къса надземните кабели в региона. Според очевидци има напукани мазилки на близките къщи.

Ради Георгиев живее единствено на метри от мястото на свличането. Той минава оттова минути преди да се случи случаят.
Ради Георгиев: Чу се някакъв гърмеж, върнах се, близо 10 кв. м от асфалта се свлякоха и 20-метрово дърво падна. Има пукнатини на прилежащите къщи, ние сме през една, стълбището е напукано, само че от тежките камиони. А от една седмица се появи влага, която пораства нагоре и има подпочвена вода.
Пламен Симеонов от 50 години живее в региона. Твърди, че строителната компания на обекта няма виновност за случая и че случилото се е единствено неприятен шанс.
Пламен Симеонов: Имаше остаряла повреда на водопровода. Просто като са минавали машините, помпите и камионите просто са я раздрусали. Водата като потегля си търси път и хоп-към изкопа. Подми на дървото корените и то се свлече напред. Напукванията на тази къща, задната, са над 30 години, притежателите нямаха пари и не са си ги възстановявали.
Строителният обект е на компания " Трансстрой ", а инспекцията по изясняване на аргументите за случая продължава, оповестиха от Общината. И на следващия ден улицата ще остане затворена за коли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР