Една история обедини и развълнува всички българи – изчезването на

...
Една история обедини и развълнува всички българи – изчезването на
Коментари Харесай

Новините на 2022 г.: Историята, развълнувала всички – изчезването на Сашко от Перник


Една история сплоти и развълнува всички българи – изгубването на 12-годишния Сашко от Перник. 9 дни и 8 нощи момчето беше в неопределеност, единствено в гората. Без храна, без вода. И оцеля, с цел да посрещне празниците вкъщи, с най-близките си, и да прегърне спасителите си.

Сашко изчезва от погледа на татко си на 11 ноември следобяд. След час гората над Перник и центърът на града гъмжат от хора – служители на реда, доброволци, планински спасители, спешни екипи.

Детето се търси по земя, вода и въздух, само че от Александър няма и диря. Бащата разгласи даже парична премия. Полицията и хилядите доброволци не стопират. Сред тях е и Веселин, който засичаме на терен още в първите часове след изгубването на детето.

След 9 дни и 8 нощи, тъкмо в 14:27 минути на 19 ноември Сашко е открит. Негов избавител е точно Веселин. 19 ноември се трансформира в празник в Перник. Спасеният Сашко е откаран в Пирогов.

Няколко дни са нужни на Сашко и. Така идва ред и на благодарностите. С вълнуващи срещи с всеки, който е пренебрегнал себе си и околните си, с цел да е в гората и да го търси. Първата е със. На момчетата от клуба по делта и парапланеризъм на Перник Сашко и баща му сервират нова термокамера, с цел да са още по-добре оборудвани в планината. Детето също получава подарък.

На кмета на Перник момчето сервира една от своите картини.

Сега дребният Сашко е огромният воин на Перник.

Разследването демонстрира, че 12-годишният Александър е постигнал немислимото - оживял е самичък в гората. Без храна. Без вода. Без заслон. И към този момент е добре. Животът му продължава в нормалния темп - върви на учебно заведение, има нови другари и е покрай фамилията си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР