Една истинска спортна легенда навършва половин век през тази година

...
Една истинска спортна легенда навършва половин век през тази година
Коментари Харесай

Една суперзвезда на 50

Една същинска спортна легенда навършва половин век през тази година и не става дума за един човек. Легендата се назовава adidas Superstar – обичаната на генерации младежи спортна обувка и безспорна икона за баскетболните играчи и фенове на този спорт. В този смисъл юбилеят е празник на милиони хора по света и най-много на всички почитатели на Superstar.

В чест на 50-годишнината на модела излиза и паметен филм, режисиран от Джона Хил, в който са събрани най-значимите членове на фамилията adidas Originals през годините.



Историята на основаването на именития модел е разказана през облика на скейтърката Дженифър Сото. Тя „ префучава “ през няколко екипа от хора, работили през годините по основаването на другите детайли на тази именита спортна обувка, с цел да ни покаже най-после, че колкото и неповторим и важен да е всеки един от нас, в екип всички можем да реализираме доста повече.

Успоредно с кино лентата почитателите на марката могат да видят и малко видео с присъединяване на редица звезди от разнообразни области – изкуство, спорт, мода и музика. В него се събират имена като BLACKPINK,Yara Shahidi, Mette Towley, Pharrell Williams, Jackson Wang, с цел да вземат участие в огромната взаимна акция под надпис „ Промяната е групов спорт “ .

С нея adidas Originals декларират това, в което имат вяра към този момент над половин век – че смяната не идва от единствено себе си, а зад нея стоят генерации отдадени на концепцията хора.

„ Не може да има познание и умеене, в случай че не се осланяш на опита на предходното потомство, което е проправило пътя. И няма смяна или прогрес без новото потомство. Съвместната им работа основава оня заряд на великото изкуство и огромното творчество “, споделя режисьорът Джона Хил.

Кампанията „ Промяната е групов спорт “ занапред ще се развива през 2020-та година с редица събития и начинания, целящи да подтикват и развиват дребните локални общности в разнообразни точки по света.

View this post on Instagram
#Repost @adidasbrasil with @make_repost ・・・ Para os inquietos. Para os que mudam o jogo. Para os criadores. #adidasSUPERSTAR é para vocês. #ChangeIsATeamSport

A post shared by Cchaves Representações (@cchavesrepresentacoes) on Feb 5, 2020 at 4:28pm PST

adidas Superstar e същински удивителна спортна обувка, чиято история заслужава един пълнометражен филм. Преди 50 години никой не е очаквал, че до момента в който екипът от разработчици на adidas работят върху първообраз на баскетболна обувка, най-после ще основат безспорен състезателен тренд, ще трансформират историята на цялата компания, а изобретението им ще се трансформира във любимец на младежи от няколко генерации.

По това време всички състезатели играят с платнени високи гуменки и тогава adidas вършат опит да се опълчват на все по-честите травми на играчите в лигата, като пускат първите напълно кожени ниски баскетболни кецове с подсилена защитна капачка за пръстите за пръстите от гума (разбира се, следвайки еволюционното изобретение на конкурентния производител на кецове).

Появата им провокира вниманието на експертите, които до тогава не са виждали напълно кожени кецове за баскет с гумени капачка. Анатомичните особености на най-известната 70-тарска спортна и начин на живот обувка на adidas в действителност следват и развиват силуета на високия Pro Model. Моделът реализира триумф с няколко детайла: подплатената SoftProtect пета за предотвратяване на ахилеса, именития протектор за пръстите, хубавичко структура от кожа и нарязаната във форма на рибена кост подметка, която подсигурява положително сцепление с настилката на баскетболните площадки.

View this post on Instagram
Du bist kreativ und möchtest etwas verändern? Dann bist du bei uns genau richtig! Zusammen mit unserem Partner @adidasoriginals suchen wir den nächsten Art Director für unser nächstes Photoshooting! Im Mittelpunkt: Du, der adidas Superstar und natürlich deine Idee! Unterstützt wirst du von @sophiadorena und einem kompletten Photo-Team! Bewirb dich jetzt: Den Link zum Bewerbungsformular findest in unserer Bio.

A post shared by SIDESTEP (@sidestepshoes) on Feb 4, 2020 at 6:27am PST

След това adidas се възползва от краткотрайния застой на линията от началото на 80-те и самоуверено навлиза в музикалните субкултури, с цел да капитализира през идващите огромни посланици на марката като Run D.M.C.

Следват години на развиване и бърз напредък на цялата промишленост и все пак Superstar не изневерява на името си. Като една същинска суперзвезда моделът продължава да бъде топ желание на публиката и по този начин от прецизно баскетболна обувка, Superstar прави лек завой и се влива в модата на огромните улици и всекидневния юношески фешън код.

Преоткриването на именитите кецове под шапката на новия бранд adidas Originals и десетките колаборации, специфични и лимитирани издания, както и безчет вариации на безконечния контур, доближават кулминационна точка през 2005. Тогава е 35-тият рожден ден на Superstar, който компанията отбелязва с стартирането на извънредно органичена сбирка от 35 колаборации с по седем чифта от най-големите фешън, музикални и арт икони на своето време.

Излиза и колекционерска книга със стикери, която показва културата на Superstar и неговата история, дружно с концепцията зад всеки един от лимитираните кецове от юбилейната серия. Съвършено разбираемо, цената на всеки един от лимитираните чифтове скача повече от шест пъти в минутите след премиерата им през 2005 година и сега те несъмнено костват цяло положение. Хубавото за всички почитатели на модела обаче е, че положителният остарял Superstar II, с съвременен ретро контур, текстилни три черти и подплата, екосъобразна кожа, познатата гумена капачка и подметка с релеф на рибена кост, е постоянно наличен и все по този начин иконичен.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР