Една искра, промъкнала се в мрака, може да разпали силен

...
Една искра, промъкнала се в мрака, може да разпали силен
Коментари Харесай

Упражнения за подобряване на творческите сили

Една искра, промъкнала се в мрака, може да разпали мощен огън. Цялата компликация е в това по какъв начин да хванем, задържим и засилим пламъка на тази искра на вдъхновението. Някои по рождение имат тази дарба, само че на множеството хора се постанова да учат деликатно това изкуство, описват създателите на Adme.ru.

Те показват пет извършения за насърчаване на творчеството, с която са уверени, че всеки човек е дарен. 

Упражненията са следните:

Две случайности

Вземете разяснителен речник и изберете две инцидентни думи. Просто посочете с пръст в отворените напосоки страници. Съпоставете двете понятия, пробвайте се да откриете нещо общо сред тях. Измислете увлекателна история, в която тази връзка да се усеща. Това упражнение чудесно тренира мозъка.

Лудият генетик

Вземете чист лист хартия и флумастер. Най-добре ще е, в случай че не можете да рисувате, тъй като хубостта и резултатът не са от голяма важност в това упражнение. Най-важен е самият развой. Сега нарисувайте нещо, което съчетава в себе си колкото се може повече признаци на всички животни, за които можете да се сетите. Например лисица с рибя опашка или дълговрат заек с копита. Целта на упражнението е да убиете всички зачатъци на логиката и здравия разсъдък и да акцентирате върху креативния си капацитет.

Безумният проектант

От животните минаваме на архитектурата. Хайде, като дребните деца, да нарисуваме една къща. Преди това обаче си намислете 10 случайни думи. Представете си, че сте проектант и са ви поръчали план за постройка. Поръчителят обаче ви е сложил 10 наложителни условия. Това са определените от вас думи. Може да включите безусловно всичко – да вземем за пример „ портокал ” – и покривът на вашата къща може да стане оранжев. Или „ паница ” – и прозорците ще придобият овална форма. Докато рисувате, си представяйте по какъв начин би изглеждала постройката в действителността.

Продължава на идната страница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР