Една хапка от грешната храна и ще останете без котка!

...
Една хапка от грешната храна и ще останете без котка!
Коментари Харесай

8 храни, които никога не трябва да давате на котката си

Една хапка от неверната храна и ще останете без котка! За разлика от кучетата, които могат да ядат съвсем всичко, котките са месоядни по природа с придирчиви храносмилателни системи. Кучешкият храносмилателен тракт е, сходно на човешкия, шест пъти по-дълъг от тялото му, само че храносмилателният тракт на котката е с една трета по-къс (само четири пъти дължината на тялото му).

Той е предопределен за дейно добиване на хранителни субстанции от месото, само че също по този начин може да усвоява въглехидрати, мазнини и протеини от избрани растения. Отвъд токсичните домашни и дворни растения като лилии, коледна звезда и алое, има доста ежедневни храни, които могат да причинят щета или дискомфорт на котките. Ето лист с храните, които вашето коте в никакъв случай не би трябвало да допира.

1.  Сурово месо

Въпреки че котките ядат месо, те би трябвало да употребяват напълно котешка храна или добре сготвени, неподправени постни протеини, без кости, хрумки или други късчета, които биха могли да съставляват заплаха от задавяне. Суровото месо крие същите опасности от заболяване за котките, както и за хората, и като се има поради техният размер, е належащо доста по-малко, с цел да се разболеят.

2.  Мляко или млечни артикули

Противно на общоприетото разбиране, котките не би трябвало да употребяват мляко или сирене. Те не понасят лактоза и даже малко мляко може да им аргументи диария и стомашно разстройство.

3.  Консерва риба звук

Всички типове рибни консерви съставляват опасности за котките. Високата централизация на живак може да докара до неврологични разстройства с течение на времето.

4. Чесън и лук
 Защото котката ви ляга върху вас и по какъв начин ви оказва помощ това? Защото котката ви ляга върху вас и по какъв начин ви оказва помощ това?
Котките обичат да лягат върху нас по всевъзможни разнообразни способи и в разнообразни моменти. На краката ни, до момента в който седим, на корема и гърдите,...

Макар че хората могат да харесват месото си, приготвено с тези ароматни зеленчуци, те в действителност са извънредно рискови за котки и кучета. Увреждат алените кръвни кафези и да причинят анемия.

5.  Шоколад

Котките не могат да усетят усета на сладкиши. Но шоколадът - даже в дребни количества - е евентуално съдбовен. Два химикала, теобромин и кофеин, се натрупват бързо в животните, излагайки ги на риск от отравяне.

6.  Грозде и стафиди

Експертите не са сигурни какво тъкмо предизвиква щета на животните, само че даже малко количество грозде или стафиди (включително сок, печени артикули и вино) може да бъде токсично и да аргументи бъбречна непълнота както при котки, по този начин и при кучета.
 Отглеждането на котка у дома прави чудеса за здравето ви Отглеждането на котка у дома прави чудеса за здравето ви
“Обичам котките, тъй като одобрявам дома си, а те последователно се трансформират в неговата душа ” споделя Жан Кокто.Този откъс приказва м...

7.  Ксилитол

Този несмилаем неестествен подсладител, който се намира в дъвката и пастата за зъби, може да аргументи чернодробна непълнота, в случай че се погълне.

8.  Други нездравословни храни

Преработените храни, с техните непотребни мазнини, захар и/или сол, нямат място в диетата на котката.

Дори в случай че дадена храна е „ безвредна “ за котки, котката ви може да има неприятна реакция при яденето й. Устоявайте на желанието да допълните менюто на вашия любим с някои „ лакомства “ и вашият домакински любим ще ви обича също толкоз – и ще остане по-здрав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР