Една голяма драма тази година все още не е намерила

...
Една голяма драма тази година все още не е намерила
Коментари Харесай

Може ли Джей Ло да спаси Оскарите?

Една огромна драма тази година към момента не е намерила решение – церемонията по връчването на премиите „ Оскар “ няма водещи. Причините са доста, само че ето три от тях. Първо, заплащането е ниско, а подготовките доста. Второ, закачките са глупави, а политиката е от ден на ден. Но може би най-важната е, че претендентът за водещ е гледан " под лупа " и това е огромен риск – би трябвало да си чист и неоцапан, а такива хора с Twitter история просто няма. Всеки е споделил някаква нелепост в някакъв миг, през 2004 година да вземем за пример. Днес тя може да му коства кариерата, а сцената на Оскарите не го заслужава.

В историята шоуто е било без водещ единствено един път, било е цялостно крушение и това заплашва да се повтори. Сред многото хрумвания за водещи даже се споменават Отмъстителите, които да водят церемонията групово, само че надали. 

За сметка на това са ясни представящите категориите и измежду тях има доста свежи лица, като Акуафина да вземем за пример. В понеделник Академията анонсира 13-те звезди, които ще съпровождат номинираните, ще четат от аутокю, ще се усмихват и ще подават статуетката. Сред тях са Крис Евънс, Дженифър Лопез, Чарлийз Терон,, Упи Голдбърг. Към тези звезди от А-групата се причисляват и популярни комедиантки като Ейми Полър, Тина Фей (къде без нея) и Мая Рудолф.  Но и Бри Ларсън, Теса Томпсън, както и звездите от   Констанс Ву и Акуафина.

Прави усещане, че изборът е паднал най-вече върху дами и то не такива, които носят легендата за блестящия Холивуд, а познати на световната публика милениали, които гледат кино от стрийм платформите. Това е безусловно съзнателно и доказано от изпълнителния шеф на Академията Доун Хъдсън: „ Еволюираме, с цел да отразяваме световната публика “.

Не е ясно кой коя категория ще показва, само че ще бъде прекратена традицията носителят на статуетката от предходната година да показва номинации. Това е по този начин евентуално, тъй като Гари Олдман, Франсис Макдорманд, Алисън Джени и Сам Рокуел ще водят рейтинга на гледаемост само към дъното.

Според Хъдсън тази година е преломна за Оскарите. Не единствено тъй като май няма да има водещи, а рейтингите ще измерят дали въобще има потребност от такива. Но и тъй като Академията ще види дали касови шлагери като „ Черната пантера “, номиниран за най-хубав филм, могат да вдигнат гледаемостта на церемонията. Те даже се пробваха да вкарат нова категория тази година „ за най-хубав известен филм “, което решение беше толкоз подложено на критика, че го отдръпнаха доста бързо.

Така че Академията тази година е на правилото „ Грабвайте телата! “ и прави всичко допустимо да реанимира „ чичо Оскар “. Дали ще успее, ще забележим на 24 февруари.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР