Една голяма част от хората очакват ограничен времеви хоризонт на

...
Една голяма част от хората очакват ограничен времеви хоризонт на
Коментари Харесай

Социолог: ДПС са майстори в провокациите и отдавна се готвят за официалната власт

„ Една огромна част от хората чакат стеснен времеви небосвод на новото държавно управление, което е предстоящо с оглед договарянията към кабинета. Общественото мнение не се разграничава изключително от предварителните поръчки на политиците ", разяснява социологът Геновева Петрова.

„ Движение за права и свободи са доста положителни в изработването на провокативни символики и за следващ път станахме очевидци на такава “, сподели още Петрова иотбеляза, че Движението демонстрира дълготраен интерес към фундаментални тематики като смяна в конституцията.

Социологът предвижда поддържане, а не усмиряване на политическото напрежение.

„ Рискът да се роди нещо, което се нуждае също толкоз доста от смяна, е напълно действителен. По отношение на президента – да, официално президентът не е получил повече власт, в сравнение с му планува Конституцията, само че на процедура се трансформира в единствения властови център в страната. Нещо повече – позволяваше си да дейности отвън служебното държавно управление и да вземе стратегически решения, които би трябвало да бъдат взети от по-голяма част от националното посланичество “, счита Петрова.

„ Не можем да чакаме усмиряване на обстановката, тъй като няма подписана управническа стратегия “, добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР