Една голяма част от хората очакват ограничен времеви хоризонт на

...
Една голяма част от хората очакват ограничен времеви хоризонт на
Коментари Харесай

Анализатори: ДПС са майстори в провокациите и отдавна се готвят за официалната власт

„ Една огромна част от хората чакат стеснен времеви небосвод на новото държавно управление, което е предстоящо с оглед договарянията към кабинета. Общественото мнение не се разграничава изключително от предварителните поръчки на политиците. “

Това разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ социологът Геновева Петрова. Според политолога доцент Мария Пиргова държавното управление е разнородно и е формирано в спешна обстановка. По нейните думи разочарованието ще бъде по-голямо от това, което държавното управление ще свърши.

Пиргова дефинира избирането на Делян Пеевски за член на конституционната комисия като „ неприлично надиграване “ и знак че ГЕРБ има и друго болшинство, с което може да играе постоянно.

„ Българската политическа класа се отхвърля да работи по европейски. Не трябваше да се губи зарядът от 2020 година и той да приключи с подобен компромис “, счита политологът.
Промяна няма да има. Ние българите се съгласяваме с този модел и очевидно толкоз са ни силите.
доцент Мария Пиргова, политолог

„ Движение за права и свободи са доста положителни в изработването на провокативни символики и за следващ път станахме очевидци на такава “, разяснява Геновева Петрова. Тя означи, че Движението демонстрира дълготраен интерес към фундаментални тематики като смяна в конституцията.

По думите на доцент Пиргова Движение за права и свободи се готвят от дълго време за тази роля.

„ Поначало се сътвори една линия в обществото, че постоянно държавно управление е належащо. Хората са изтощени и не могат доста бързо да разчитат знаците и да реагират и на кого да имат вяра “, разяснява политологът.
По отношение на президента – да, официално президентът не е получил повече власт, в сравнение с му планува Конституцията, само че на процедура се трансформира в единствения властови център в страната. Нещо повече – позволяваше си да дейности отвън служебното държавно управление и да вземе стратегически решения, които би трябвало да бъдат взети от по-голяма част от националното посланичество.
Геновева Петрова, социолог

Социологът предвижда поддържане, а не усмиряване на политическото напрежение.

„ Подмяна на смяната в името на ръководството. Властта към този момент е самоцел и за ПП-ДБ, пък за ГЕРБ да не приказваме... за тях постоянно е била самоцел. В публичното мнение се опълчиха две тези – президентът усвоява доста власт, тя би трябвало да бъде пресечена с постоянно държавно управление. Парламентът да се върне към ролята си. Аз не съм съгласна, че президентът е усвоил повече власт, в сравнение с има в Конституцията. И втората теза – че Конституцията е неприятна “, счита доцент Пиргова.

„ Поначало се сътвори една линия в обществото, че постоянно държавно управление е належащо. Хората са изтощени и не могат доста бързо да разчитат знаците и да реагират и на кого да имат вяра “, разяснява още тя.

„ Рискът да се роди нещо, което се нуждае също толкоз доста от смяна, е напълно действителен “, счита Петрова.

„ Не можем да чакаме усмиряване на обстановката, тъй като няма подписана управническа стратегия “, счита Петрова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР