Една година затвор за нарушаване на карантината в Южна Корея

...
Една година затвор за нарушаване на карантината в Южна Корея
Коментари Харесай

Една година затвор или глоба за нарушаване на карантината в Южна Корея

Една година затвор за нарушение на карантината в Южна Корея или санкция, оповестява Би Би Си.

Страната одобри нов закон, който ще влезе в действие от 5 април. Всеки, който наруши разпоредбите за карантина в Южна Корея, го грози 1 година затвор или санкция от 8200 щатски $.

В понеделник страната е записала 125 нови случая на инфектирани с ковид в съпоставяне със 78 ден по-рано. Общо в страната има 9786 случая. Починалите са се нараснали с петима до 163. Повече от половината от умрелите са на възраст над 80 година 51 души са в сериозно положение. Повече от 5400 пациенти са се възстановили. От 3 януари в Южна Корея са осъществени над 410 000 теста. Първият случай в страната е на 20 януари.

Междувременно японската социална телевизия NHK разгласи, че Япония няма да пуска в страната жители на Съединени американски щати, Китай, Южна Корея и по-голямата част от Европа. В Япония има 1953 доказани случая и 56 умряли.

Япония затваря границите си за жители на Съединени американски щати, Китай и Южна Корея
Япония затваря границите си за жители на Съединени американски щати, Китай и Южна Корея

Забраната към този момент е в действие за жителите на 21 европейски страни

В същото време Индия регистрира най-голямото нарастване на случаите в страната. Потвърдени са нови 227 инфектирани с ковид, с които се усилват до повече от 1200, умряли са 32 души.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР