Една година управление начело на трети кабинет, Бойко Борисов се

...
Една година управление начело на трети кабинет, Бойко Борисов се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Президентът стреля по нас


Една година ръководство отпред на трети кабинет, Бойко Борисов се гордее с това, че България е трета в Европа по най-нисък външен дълг, срами се обаче от неуспеха да се показа Истанбулската спогодба пред обществото и нейното приемане.

„ С 2.3 милиарда свалихме външния дълг. Срам ме е, че не можахме да представим така наречен Истанбулска спогодба пред обществото. Успяхме да създадем по този начин, че да се възползват разнообразни политически сили и да вкарат тематиката в посока, която не е въобще в духа на конвенцията. Насилието над дамите един страховит камшик, само че пък щом се надигна такова публично неодобрение, я оттеглихме ”, съобщи Бойко Борисов пред Нова телевизия.

По мотив зрелищния арест на кмета на община Младост Борисов съобщи, че той персонално не харесва такава показност, само че преброяването и описването на банкнотите една по една, часове наред на улицата, е било неотложно. Борисов напомни случай от времето, когато Цветан Цветанов беше вътрешен министър и дело падна поради това, че парите не са били преброени.

Премиерът прикани обществото да даде късмет на новата комисия за битка с корупцията.

За мен президентът постоянно е бил обединител на нацията, в тази ситуация не виждам нищо, което да сплотява, съобщи Бойко Борисов. Според него Радев се държи като президент единствено на една партия.

„ Дядо ми споделяше, че постоянно е по-добре два коня да теглят каруцата, в сравнение с един ”, разяснява Борисов словесната борба сред „ Дондуков ” 1 и „ Дондуков ” 2. Според него престрелката идва единствено от страна на президента към държавното управление.

Проблемът със свободата на словото е на притежателите на медиите. Ние на тях не им се месим, съобщи Бойко Борисов, запитан по какъв начин ще разяснява отчета на "Репортери без граници", който слага България на 111-о място по независимост на словото в света.

Борисов съобщи, че никой не се меси в държавните медии, там няма кой да се оплаче от напън. Какво да създадем ние, с цел да спрат Прокопиев и Пеевски да водят война, запита още министър председателят.

Колкото до обединението, той уточни: Волен Сидеров, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са три обособени партии. Докато ГЕРБ е в ръководството НАТО и Европейски Съюз са неизменими полезности.

Премиерът си изяснява разминаванията с съдружните сътрудници с това, че следващата година ще се проведат избори за европейски парламент и локални избори. Там всички ще отидем като обособени партии - Сидеров желае да си притегля проруски гласоподаватели, Симеонов желае бизнеса, пушачи, хотелиери, разяснява Борисов.

Министър-председателят разяснява покупката на три „ Спартан ”-а. Договори за поддръжка няма. Сега вършим от два един. А в тях няма нито пушки, нито картечници, нито нищо, съобщи Борисов. Без оръжия били и 12-те ни „ Кугър ”-а, от които сега летят единствено четири. Другите стоят на земята и са неизползваеми, сподели Борисов и добави: Президентът говореше, че авиацията е приземена, а ще прави церемониал на 6 май.

Трите „ Пантер ”-а, които авиацията ни има, били прекомерно скъпи даже за френската войска, съобщи още министър председателят.

„ Истински се надявам животът да не стане по-скъп след приемането на еврото. Разбира се, търговците могат да имат далавера – както в тази ситуация с черешите ”, съобщи министър председателят.

Той е безапелационен, че приемането ни в Еврозоната би донесло позитиви за страната. „ Полагаме доста старания, тъй като това ще понижи лихвите по кредите и ще даде една непоклатимост ”, счита Борисов. Той акцентира още, че България е една от дребното страни, които не са продали златото си при първия му мандат.

От царя и от Живков чувал едни и същи неща, сподели още Борисов. На въпрос плаши ли се от съпоставения с Тодор Живков поради продължителността на ръководство, той сподели: Щях да се тревожа, в случай че по някакъв метод принудително съм държал властта. Аз станах за насмешка с оставките си. Ето ви господин президент, ето ви Корнелия, заповядайте управлявайте. Да проведат избори не могат да ни бият. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР